dinsdag 11 september 2018

Van serieverslaafd naar andere bezigheden in de avond


Oké, ik geef het toe. Ik kijk graag series en films, maar soms kijk ik zolang achterelkaar, dat het gewoon zonde van de tijd is. Althans, dat heb ik dan. Ik kon gewoon lastig afschakelen na het werk, dus bleef ik maar tv kijken.
Nu heb ik een aantal dingen die ik doe in plaats van naar televisie kijken en ik dacht: die deel ik eens!

Creatief bezig zijn

  • Handletteren: ik heb eenmalig een goede set pennen gekocht en een oefenboek. Hier kun je echt uren mee bezig zijn. Want: oefening baart kunst. 
  • Aquarel: zelfde als hierboven. Eenmalig een goede set verf en papier en gaan met die banaan. En: fouten maken is niet erg, daar leer je van. 
  • Kleding naaien: zodat ik precies kan maken wat ik zelf mooi vind. 
  • Taarten decoreren. Niet heel speciaal meer, maar wel leuk om te doen! En om een taart weg te geven natuurlijk.
  • Het is niet heel creatief, maar ik lees ontzettend veel. Echt vreselijk veel. Dat vind ik echt ontspannen.

Mezelf iets aanleren

  • Als ik iets doe, wil ik het goed doen. Maar dan ook echt goed. Ik heb besloten dat ik mezelf helemaal ga specialiseren in bepaalde financiële onderwerpen. Zodat ik deze mooi kan uitlichten op mijn blog. 
  • Nog iets dat ik mezelf moet aanleren: hardlopen. In maart 2019 heb ik een hardloopwedstrijd waar ik 5km moet kunnen rennen, dus ik ben nu al bezig om dit te leren. 
  • Websites maken en designprogramma's gebruiken heb ik ook in mijn vrije uren geleerd. Gewoon, omdat ik vond dat ik het moest kunnen! Binnenkort start ik een groot project voor mijn vader met websites en logo's, dus dat is heel spannend. Kijken hoe het uitpakt.

Naar buiten 

Iets dat logisch klinkt, maar weinig mensen nog doen: naar buiten. Lekker fietsen, skaten, wandelen, hardlopen, of wat dan ook. Ga naar buiten! Heerlijk om te ontspannen en het is ook nog eens heel goed voor je. 
Desnoods naar het bos of strand of wat je maar in de buurt hebt.


Kijk jij veel tv of ben jij juist graag bezig met andere activiteiten?  

1 opmerking:

  1. Swinters vind ik puzzelsmaken leuk, legpuzzels. Gek he, zomers doe ik dat totaal niet.

    BeantwoordenVerwijderen

Nieuwe strategie

De afgelopen tijd hebben wij enorm weinig geld uitgegeven. Daardoor hebben we veel overgehouden om te beleggen. Nu is dat natuurlijk een hel...