Mijn inzichten na de banenmarkt

By Groene Glitter - oktober 27, 2018

Afgelopen dinsdag had ik de banenmarkt op mijn werk. Het was een drukke, maar zéér leerzame dag. Ik heb verschillende inzichten gekregen op bepaalde dingen waar ik mijn vraagtekens bij had. Al met al een geslaagde dag.


Workshop

Mijn grootste interesse ging uit naar de workshop "personal branding". Ik had daar een klein beetje een idee van hoe het eruit zou zijn, maar dat het zó leerzaam was had ik niet verwacht.
Natuurlijk ging het om een workshop en niet om een cursus, dus het was een klein onderdeel, maar toch. De workshopleider gaf aan dat iedereen veel dingen af doet als 'normaal'. Als jij iets goeds hebt gedaan, zie jij dit als normaal, terwijl anderen dit kunnen zien als iets waar je bijvoorbeeld talent voor nodig hebt.
De kern van de workshop was dat je een verhaal moest vertellen aan een onbekende over iets waar je trots op was. Maakte niet uit of dit persoonlijk of werkgerelateerd was. De andere(n) moesten dan uit een lijstje bepaalde talenten kiezen die zij vonden passen bij dit verhaal. Verrassend was dat iedereen andere dingen terugkreeg dan hij/zij in eerste instantie verwachtte.


Super leuk en binnenkort komt de grote cursus personal branding naar het bedrijf waar ik werk en daar ga ik zeker aan meedoen.


CV-check

Je moest je cv meenemen om te laten nakijken. Wat is er goed aan je cv en wat kan er beter. Mijn cv zag er keurig uit werd mij verteld, alleen konden er nog kleine dingen aangepast worden. In mijn cv heb ik ook een persoonlijk profiel, maar die ga ik nu uitbreiden met de teruggekregen blaadjes met talenten van de personal branding workshop.


Zakelijke foto

We konden ook een zakelijke foto laten maken voor bijvoorbeeld LinkedIn. Die krijgen we over 2 weken ongeveer toegestuurd. Deze foto ga ik gebruiken voor mijn LinkedIn, maar ook voor mijn cv. Daar heb ik namelijk nu een pasfoto, maar die zakelijke foto ziet er zoveel beter uit.


Loopbaancoaching

Een ander onderdeel waar ik ook benieuwd naar was, was loopbaancoaching. Zeker omdat ik niet precies weet wat ik wil.
Ik heb me opgegeven voor een vervolgtraject en we gaan zien waar dit naartoe zal leiden.


Al met al een super geslaagde en informatieve dag waar ik heel veel aan ga hebben.

  • Share:

You Might Also Like

2 reacties

  1. Wat fijn dat het zo leerzaam was en en dat je ook echt nuttige dingen hoorde!

    Nicole@huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankje voor het delen van jouw ervaring en goed om te horen dat je er veel van bent opgestoken!

    BeantwoordenVerwijderen

Vet haar of niet? Hoe anderen je zien

Normaal was ik mijn haar geregeld, maar sinds kort ben ik dat aan het afbouwen. Het is beter voor je haar om het minder te wassen en natuurl...