De zoektocht naar een nieuwe baan #2

By Groene Glitter - oktober 30, 2018

Afgelopen vrijdag heb ik gereageerd op een interessante vacature. Gisteren kreeg ik een telefoontje dat ik aanstaande vrijdag op gesprek mag komen.

Nu moet ik me natuurlijk goed voorbereiden, dus heb ik de hulp ingeschakeld van familie en vrienden.

Wie is...?

Ik heb aan familie en vrienden allemaal hetzelfde gevraagd. Wie is..? En graag eerlijk antwoord.
Grappig was dat ik van te voren mijn sterke punten, maar ook ontwikkelingspunten had opgeschreven. Bijna iedereen gaf hetzelfde antwoord en die kwamen weer nagenoeg overeen met wat ik over mezelf had opgeschreven. 

Bedrijf opzoeken en inlezen 

Alle belangrijke informatie over het bedrijf heb ik al voor mezelf opgeschreven. Daarnaast ook natuurlijk missie, visie etc, zodat ik daar ook echt iets over kan vertellen. Aangezien ik het oprecht een interessant bedrijf vind, zal dat niet heel moeilijk worden.

Outfit

Ik heb altijd geleerd, kom liever overdressed dan underdressed. Als ik kijk op de website dan is het een redelijk formeel bedrijf, dus zal het niet snel overdressed zijn. 

Wel twijfel ik over nagellak en parfum. Het schijnt dat kleine details het verschil kunnen maken. Dus even goed over nadenken. 

Veel gestelde vragen 

Via een recruiter heb ik de meest gestelde vragen weten te achterhalen (deze functie loopt niet via een recruiter, maar ik ben bevriend met deze recruiter). Nu schijnt het niet echt inhoudelijk te gaan over je antwoord, maar meer over hoe je antwoorden formuleert en hoe snel je kunt schakelen. 
Zeer interessant en daar ga ik me de komende week eens goed in verdiepen. 

Natuurlijk moet ik me op meer zaken voorbereiden. Daar ben ik me van bewust. Zeker op de vraag: waarom moeten wij jou aannemen? Moet ik een goed geformuleerd antwoord hebben. 

Wordt wederom vervolgd.. 

  • Share:

You Might Also Like

1 reacties

  1. Wat leuk dat je op gesprek mag komen! Dat lijkt me een hoopgevend teken!

    Nicole@huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Vet haar of niet? Hoe anderen je zien

Normaal was ik mijn haar geregeld, maar sinds kort ben ik dat aan het afbouwen. Het is beter voor je haar om het minder te wassen en natuurl...