donderdag 18 oktober 2018

Toeval bestaat.. wel!



Wat er gisteren is gebeurd is écht het toppunt van toeval. Te leuk, bizar en grappig tegelijk.

Wij waren gisteren met de leiders van onze scoutinggroep ons aankomende kamp (van november) aan het voorbereiden, terwijl we voor de scouts zelf een bioscoop hadden gemaakt (het is tenslotte voor hen vakantie).
Actielijsten werden gemaakt, de hike werd nog een keer via maps bekeken met de coördinaten, de spooktocht kreeg vorm en de materialen werden doorgenomen.

Nu heb je voor een kamp natuurlijk veel spullen nodig en de materiaallijst werd groter en groter. Op een gegeven moment waren we bij "hout". Als we 's avonds een kampvuur willen en we zitten in een bos, moeten we natuurlijk een ton én hout hebben. We waren aan het discussiëren over het hout en toen werd er op de deur geklopt. Wij dachten natuurlijk dat het een van de kinderen was, maar er kwam ineens een totaal onbekende man binnen.
Hij gaf aan dat hij net de (onbewerkte) schutting bij zijn zoon had afgebroken en of wij geïnteresseerd waren in het hout, want dat zou volgens hem perfect stookhout zijn. (Gaan we sowieso nog proberen).

Volgende week donderdag gaan we het hout ophalen bij de beste man en hebben we ons "houtprobleem" mooi opgelost! Nu nog bedenken wat we hem als bedankje gaan geven.

Toeval bestaat wel :)

1 opmerking:

  1. Zo,die man heeft geluk dat hij zijn afval niet af hoeft te voeren.
    Een beetje scouting weet toch wel dat geïmpregneerd en geverfd hout niet gestookt mag worden? Bovendien vraag ik me af of het droog genoeg is, te nat hout walmt en rookt vreselijk, de kinderen zullen in de giftige dampen zitten.
    Tip, op het industrieterrein zijn vast bedrijven die pellets over hebben, dat is ongeverfd hout wat goed brand als het droog genoeg is.

    BeantwoordenVerwijderen

Nieuwe strategie

De afgelopen tijd hebben wij enorm weinig geld uitgegeven. Daardoor hebben we veel overgehouden om te beleggen. Nu is dat natuurlijk een hel...