Verwachtingen van anderen en nee zeggen

By Groene Glitter - juni 21, 2019

Zelf heb ik nooit hoge verwachtingen. Niet van mezelf, niet van mijn werk en zeker niet van anderen. Echter merk ik dat dat omgekeerd wel vaak is.

Als ik het leuk vind om te koken bijvoorbeeld, verwachten mensen die komen eten dure producten, terwijl je met goedkope maar goede producten ook wat heerlijks op tafel kan zetten.
Of als jij altijd zegt dat je het een of ander wel even kan doen, verwachten anderen dat je dit altijd "wel even" doet.

Eigenlijk heb ik nee leren zeggen de afgelopen periode. Nee leren zeggen tegen etentjes waar mensen dure dingen van me verwachten, nee tegen "even" iets doen en nee tegen wat ik niet leuk vind. In het begin vond ik dit lastig, maar nu kan ik het vaker en geeft het mezelf een enorme rust.

Ik moet er eerlijk gezegd wel nog een beetje inkomen,  maar het begin is gemaakt en daar ben ik blij mee.

 • Share:

You Might Also Like

3 reacties

 1. Ik vind nee zeggen moeilijk. Maar ik doe het wel vaker nu. Bedrijfsuitje op mijn vrije dag of in de avond? Wordt gebracht als vrijwillig, is het niet echt in de praktijk. Ik heb nee dank je gezegd. Ik ga niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En dat terwijl 'nee' maar 1 letter méér is dan 'ja'. En toch zo ingewikkeld hè. Maar: je kunt het leren. Na verloop van tijd kun je zelfs 'nee' zeggen zonder je schuldig te voelen. En mensen om je heen leren het ook, in het begin vinden ze het vreemd en denken ze dat je ongesteld bent (als vrouw dan) of humeurig. Maar ze wennen er vanzelf aan. En voor jezelf is het beter. Ik help nu om een ander te helpen, niet meer om aardig gevonden te worden.
  Groet, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo, mijn naam is Anne Marieke, ik kom uit Amsterdam, maar ik woon met mijn man in Waterton Lakes National Park, Canada. Woorden kunnen niet verklaren hoe opgewonden ik ben voor het herstel van mijn gebroken huwelijk en nu is mijn man volledig terug nadat hij mij en onze kinderen aan een andere vrouw heeft nagelaten. We zijn al vijfentwintig jaar getrouwd en tijdens ons huwelijk hebben we een aantal strijdpogingen doorstaan ​​totdat hij uiteindelijk met onze kinderen vertrok en naar Melbourne verhuisde om bij een andere vrouw te zijn. Alle contactmiddelen geblokkeerd, waardoor communicatie ongeldig is. Ik voelde dat mijn leven voorbij was en mijn kinderen dachten dat ze hun vader nooit meer zouden zien. Ik probeerde alleen voor mijn kinderen sterk te zijn, maar ik kon de pijnen die mijn hart plaagden niet beheersen, ik was verteerd door verdriet en pijn omdat ik echt van hem hield. Ik denk elke dag en nacht aan hem en houd altijd van hem om bij mij terug te komen, ik werd letterlijk gek en had een goddelijke interventie nodig, dus vertelde ik al mijn problemen aan een vriend van mij die soortgelijke uitdagingen had. Ze leidde me naar een zeer krachtige man genaamd Doctor osagiede. Ze zei dat hij de enige reden was voor het geluk dat ze tot op heden genoot. Dr. osagiede kan helpen bij het herstellen van verbroken relaties, ze zei dat ik het moest berechten. Ik nam contact met hem op in zijn Email-adres en hij gaf me instructies over wat ik moest doen en toen deed ik het, dus hij deed een liefde voor mij. Tot mijn grote verbazing belde mijn man na drie weken en zei dat ik hem net zo veel miste als de kinderen, ik was zo verrast, mijn hart was vervuld van vreugde en opwinding en ik begon mijn tranen te verduisteren. Hij verontschuldigde zich voor zijn fout en verontschuldigde zich voor de pijn die hij me en de kinderen had aangedaan. Dat is de manier waarop hij met veel liefde en vreugde naar ons terugkeerde en vanaf die dag was ons huwelijk sterker dan daarvoor. Dankzij Drosagiede is hij zeer krachtig, dus besloot ik mijn verhaal te delen vanwege die vrouwen en mannen. wie heeft ervaren wat er is gebeurd. Ik wil dat je weet dat er een oplossing is. Drosagiede is de oplossing, een echte en krachtige gieter die lange tijd heeft gebeden om vrouwen en kinderen te helpen in tijden van pijn. En heeft ook spreuken om hiv, kanker, enz. Te genezen. Neem contact met hem op via zijn e-mail doctorosagiede75@gmail.com GOED GELUK.

  BeantwoordenVerwijderen

Minder zin in zoet. En waarom dat positief is

Geen suiker. Ik vond het lastig. Altijd had ik trek ik chocola en snoep. Of vlaai. Of of of. Een tijd geleden heb ik een challenge gedaan. E...