Sparen op een aparte rekening of niet?

By Groene Glitter - april 02, 2019

Eigenlijk speel ik al tijden in mijn hoofd met het idee om een aparte rekening te openen om op te gaan sparen. Maar er zijn twee dingen die me eigenlijk tegenhouden.

1: de kosten van een nieuwe rekening. Nu gaat het niet om een gigantisch bedrag, maar toch.
2: minder overzicht. Op 1 rekening heb je natuurlijk een beter overzicht in wat je wel en niet hebt.

Ik denk overigens ook dat er voordelen zijn, zoals dat je het minder snel uitgeeft door bijv. geen pasje mee te nemen en het ook meer moeite kost om geld over te boeken.

Het geld wil ik apart zetten om ooit financieel onafhankelijk te worden.
Wat zouden jullie doen?

  • Share:

You Might Also Like

4 reacties

  1. Er zijn toch diverse gratis spaarrekeningen bij online banken? Dan heb je wel de voordelen en het kost niets. Zo doen wij het. Denk aan bijvoorbeeld leaseplanbank of moneyou. Deze banken bieden ook nog eens iets meer rente dan de grootbanken..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kijk eens op www.mijn-spaarrente.nl Je kunt je dan abonneren op hun nieuwsbrief. Zelf heb ik al 7 jaar een spaarrekening bij de Leaseplanbank. De spaarrekening is gewoon gratis. Zij gaven tot gisteren de hoogste spaarrente. Nu 0,25%. Het is niet veel maar toch bijna 10 meer dan de grootbanken. Voordeel (en misschien ook een nadeel) dat het een dag duurt voordat je bij je spaargeld kan. Ik heb daarom een kleine spaarrekening (noodfonds) bij mijn eigen bank voor onverwachte uitgaven. En aks je mooie afgeronde bedragen stort op je spaarrekening is dat gemakkelijk te onthouden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een spaarrekening is vaak kosteloos. Ook bij de ASN-bank, een vrij groene bank, kun je een gratis spaarrekening openen, en zonder dat je er een betaalrekening (die geld kost) bij moet openen.

    BeantwoordenVerwijderen

Sparen op een aparte rekening of niet?

Eigenlijk speel ik al tijden in mijn hoofd met het idee om een aparte rekening te openen om op te gaan sparen. Maar er zijn twee dingen die ...