Sparen op een aparte rekening of niet?

By Groene Glitter - april 02, 2019

Eigenlijk speel ik al tijden in mijn hoofd met het idee om een aparte rekening te openen om op te gaan sparen. Maar er zijn twee dingen die me eigenlijk tegenhouden.

1: de kosten van een nieuwe rekening. Nu gaat het niet om een gigantisch bedrag, maar toch.
2: minder overzicht. Op 1 rekening heb je natuurlijk een beter overzicht in wat je wel en niet hebt.

Ik denk overigens ook dat er voordelen zijn, zoals dat je het minder snel uitgeeft door bijv. geen pasje mee te nemen en het ook meer moeite kost om geld over te boeken.

Het geld wil ik apart zetten om ooit financieel onafhankelijk te worden.
Wat zouden jullie doen?

 • Share:

You Might Also Like

5 reacties

 1. Er zijn toch diverse gratis spaarrekeningen bij online banken? Dan heb je wel de voordelen en het kost niets. Zo doen wij het. Denk aan bijvoorbeeld leaseplanbank of moneyou. Deze banken bieden ook nog eens iets meer rente dan de grootbanken..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk eens op www.mijn-spaarrente.nl Je kunt je dan abonneren op hun nieuwsbrief. Zelf heb ik al 7 jaar een spaarrekening bij de Leaseplanbank. De spaarrekening is gewoon gratis. Zij gaven tot gisteren de hoogste spaarrente. Nu 0,25%. Het is niet veel maar toch bijna 10 meer dan de grootbanken. Voordeel (en misschien ook een nadeel) dat het een dag duurt voordat je bij je spaargeld kan. Ik heb daarom een kleine spaarrekening (noodfonds) bij mijn eigen bank voor onverwachte uitgaven. En aks je mooie afgeronde bedragen stort op je spaarrekening is dat gemakkelijk te onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een spaarrekening is vaak kosteloos. Ook bij de ASN-bank, een vrij groene bank, kun je een gratis spaarrekening openen, en zonder dat je er een betaalrekening (die geld kost) bij moet openen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo, mijn naam is Anne Marieke, ik kom uit Amsterdam, maar ik woon met mijn man in Waterton Lakes National Park, Canada. Woorden kunnen niet verklaren hoe opgewonden ik ben voor het herstel van mijn gebroken huwelijk en nu is mijn man volledig terug nadat hij mij en onze kinderen aan een andere vrouw heeft nagelaten. We zijn al vijfentwintig jaar getrouwd en tijdens ons huwelijk hebben we een aantal strijdpogingen doorstaan ​​totdat hij uiteindelijk met onze kinderen vertrok en naar Melbourne verhuisde om bij een andere vrouw te zijn. Alle contactmiddelen geblokkeerd, waardoor communicatie ongeldig is. Ik voelde dat mijn leven voorbij was en mijn kinderen dachten dat ze hun vader nooit meer zouden zien. Ik probeerde alleen voor mijn kinderen sterk te zijn, maar ik kon de pijnen die mijn hart plaagden niet beheersen, ik was verteerd door verdriet en pijn omdat ik echt van hem hield. Ik denk elke dag en nacht aan hem en houd altijd van hem om bij mij terug te komen, ik werd letterlijk gek en had een goddelijke interventie nodig, dus vertelde ik al mijn problemen aan een vriend van mij die soortgelijke uitdagingen had. Ze leidde me naar een zeer krachtige man genaamd Doctor osagiede. Ze zei dat hij de enige reden was voor het geluk dat ze tot op heden genoot. Dr. osagiede kan helpen bij het herstellen van verbroken relaties, ze zei dat ik het moest berechten. Ik nam contact met hem op in zijn Email-adres en hij gaf me instructies over wat ik moest doen en toen deed ik het, dus hij deed een liefde voor mij. Tot mijn grote verbazing belde mijn man na drie weken en zei dat ik hem net zo veel miste als de kinderen, ik was zo verrast, mijn hart was vervuld van vreugde en opwinding en ik begon mijn tranen te verduisteren. Hij verontschuldigde zich voor zijn fout en verontschuldigde zich voor de pijn die hij me en de kinderen had aangedaan. Dat is de manier waarop hij met veel liefde en vreugde naar ons terugkeerde en vanaf die dag was ons huwelijk sterker dan daarvoor. Dankzij Drosagiede is hij zeer krachtig, dus besloot ik mijn verhaal te delen vanwege die vrouwen en mannen. wie heeft ervaren wat er is gebeurd. Ik wil dat je weet dat er een oplossing is. Drosagiede is de oplossing, een echte en krachtige gieter die lange tijd heeft gebeden om vrouwen en kinderen te helpen in tijden van pijn. En heeft ook spreuken om hiv, kanker, enz. Te genezen. Neem contact met hem op via zijn e-mail doctorosagiede75@gmail.com GOED GELUK.

  BeantwoordenVerwijderen

Vet haar of niet? Hoe anderen je zien

Normaal was ik mijn haar geregeld, maar sinds kort ben ik dat aan het afbouwen. Het is beter voor je haar om het minder te wassen en natuurl...