Simpel leven = saai?

By Groene Glitter - januari 04, 2019

Nee. Het is maar net wat je gewend bent. Als jij gewend bent om je hele salaris uit te geven aan wat achteraf blijkt nutteloze dingen, dan wel. Als je bereidt bent om echt stappen te zetten richting een tof & simpel leven en ook je mindset kunt veranderen, dan niet.

Waarom ik simpel (in de ogen van velen) leef? Omdat ik vind dat je met minder ook gelukkig kunt zijn in een maatschappij waar altijd alles meer, meer, meer moet zijn. Grote cadeaus, veel uit eten en altijd jezelf maar "verwennen" met iets. Nee dankje. Ik ben gelukkig met wat ik heb. Natuurlijk koop ik wel eens iets nieuws en doe ik eens gek, maar dat zijn echt uitzonderingen.

Als ik om me heen hoor wat mensen voor hun verjaardag krijgen, krab ik écht tien keer achter mijn oren. Dan denk ik: had je dat nou écht nodig? Of: wat ga je ermee doen? Dat soort dingen.
Ik vraag al 10 jaar niks meer voor mijn verjaardag, omdat ik gewoon niet weet wat ik moet vragen.

Ik denk ook dat je van een simpel leven vanzelf creatief wordt. Dat je brood en koekjes leert bakken of dat je leert dat Chinees eten dat je normaal besteld echt niet moeilijk is om zelf te maken. Het kost tijd, maar dat is dan ook het enige. Je bespaart er uiteindelijk zoveel mee. Niet alleen in je portemonnee, maar ook in je gezondheid. Je ziet precies wat er in gaat en dat lijkt me ook belangrijk.


  • Share:

You Might Also Like

1 reacties

  1. Ik denk dat een simpel leven het tegenovergestelde is van saai. Je moet het alleen wel aandurven.

    nicole@huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Vet haar of niet? Hoe anderen je zien

Normaal was ik mijn haar geregeld, maar sinds kort ben ik dat aan het afbouwen. Het is beter voor je haar om het minder te wassen en natuurl...