maandag 20 januari 2020

Minder zin in zoet. En waarom dat positief is

Geen suiker. Ik vond het lastig. Altijd had ik trek ik chocola en snoep. Of vlaai. Of of of. Een tijd geleden heb ik een challenge gedaan. Een maand lang geen toegevoegde suikers eten. Het resultaat was geweldig.

Zoals gezegd. Altijd had ik trek in zoetigheid. Ik denk dat ik verslaafd was aan suiker. Nu heb ik die zin in zoet totaal niet meer. Na de challenge viel ik even terug. Maar nu ben ik weer on track.

Het is niet zo dat ik nog steeds alle etiketten lees, want ik weet nu ongeveer wel waar wel en geen suiker in zit. Eigenlijk kook ik ook altijd vers, zonder pakjes. Dus dat scheelt.

Dan de zoetigheid. Ik hoef het gewoon niet meer. Dit is uiteraard veel beter voor mijn gezondheid. Daarnaast scheelt het enorm in de portemonnee. En als ik dan zin heb in zoet, bak ik zelf iets. Dan weet ik wat er in een koekje zit en dat geeft me een heleboel rust.

1 opmerking:

  1. Ideaal als je er geen zin meer in hebt. Dan hoef je er ook niet tegen te vechten.

    BeantwoordenVerwijderen

Nieuwe strategie

De afgelopen tijd hebben wij enorm weinig geld uitgegeven. Daardoor hebben we veel overgehouden om te beleggen. Nu is dat natuurlijk een hel...