Spelletjesavond - helemaal te gek!

By Groene Glitter - februari 07, 2018

Spelletjes, ik houd ervan. Gewoon bordspellen dan. Videogames op de spelcomputer houd ik absoluut niet van. Bordspellen vind ik gezellig, leuk, spannend (.. ja ;)) en het geeft je ook nog eens de gelegenheid om met elkaar te kletsen terwijl je fanatiek bezig bent om de overwinning naar je hand te zetten.

Mijn lievelingsspel is de Kolonisten van Catan. Dit is een tactisch spel waarbij je niet moet samenwerken en vooral iedereen moet dwarsbomen. Net iets voor mij ;)

Wij hebben vrienden en die hebben geen spellen thuis, maar ze zeiden wel van spelletjes te houden. Toen ze bij ons kwamen eten speelden we de hele avond (zeg maar gerust nacht) spellen. Zo ontzettend gezellig. We spraken af om eenmaal per maand een spellenavond te houden met elkaar. 
Zo gezegd, zo gedaan. De volgende spellenavond staat alweer gepland. Volgende week! Dit keer bij hen thuis, maar wij nemen de spelletjes mee. Zij zorgen dan voor de hapjes, goed geregeld.
Wij nemen uiteraard ook wat mee. We vinden het namelijk lastig om niets mee te nemen. We denken eraan om een flesje wijn mee te nemen. Gewoon. Uit beleefdheid.

Nu is mijn vriendinnetje bijna jarig, dus wellicht doe ik haar een leuk spel cadeau, zodat we wat meer afwisseling hebben. Weet iemand nog een leuk spel?


 • Share:

You Might Also Like

6 reacties

 1. Ken je Pandemic al? Volgens mij heet het Pandemie in het Nederlands. Het is een spel waar je juist bij moet samenwerken, dat is namelijk de enige manier om te winnen!

  Welke andere spellen spelen jullie graag? Heb je ook een favoriet om met zijn tweeen te spelen, daar ben ik nu namelijk naar op zoek...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ticket to ride. Basisspel nodig van Amerika of Europa met vele uitbreidingen. Dit is ook een strategisch spelletje.
  Wij vinden Camel Up ook leuk. Agricola speelt mijn zusje, ik ken het zelf niet maar hun vinden het erg leuk. En kijk eens bij bol en zoek op 999 games.

  Groetjes Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Monopolydeal is ook erg leuk. Met z'n tweeen of meer. Is een kaartspel en duurt niet zo lang als monopoly.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 30 seconds is bij ons altijd een groot succes! Maar volgens mij zit daar een minimum van 4 spelers aan vast, al kan je daar ook vast wel een draai aan geven! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hou wel van grote mooie spellen zoals kolonisten, monopoly of traditioneel: mens erger je niet/ganzenbord. Rummikub doet het hier ook goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben helemaal geen spelletjesmens helaas. Het klinkt wel heel gezellig vind ik altijd.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...