Reis naar Bosnië is geboekt! En paspoort...

By Groene Glitter - januari 16, 2018

Alweer een tijdje geleden schreef ik waarom Bosnië voor ons een logische keuze is om op reis te gaan.

Gisteren hebben we alles geboekt. Tickets en huurauto. Dat wil zeggen: de voorpret kan beginnen. De huurauto hebben we voor de zekerheid met alle verzekeringen erbij gedaan, want je weet maar nooit.
Hotels boeken we pas als we daar zijn, zodat we de vrijheid hebben om te gaan en staan waar we willen.
We vliegen niet op Bosnië, maar op Kroatië en dat heeft met 2 dingen te maken: de vlucht is gunstig qua tijd en rechtstreeks en het scheelt €120 per ticket. Vanaf het vliegveld in Kroatië is het maar 2 uur rijden naar onze eerste stop in Bosnië en dat is veel minder lang dan de tussenstop die we zouden hebben om naar Sarajevo te vliegen (die is namelijk 5 uur). Vandaar dat we voor deze constructie hebben gekozen.

Mijn moeder vroeg om een foto van mijn paspoort. Oeps. Toen zag ik dat deze in december zou verlopen en je paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn bij terugkomst. Ai.. ik dacht: dan ga ik van de week wel even naar gemeente om een paspoort aan te vragen. Blijkbaar is dat dus niet meer zo simpel! Je moet online een afspraak maken om aub een paspoort aan te mogen vragen. Natuurlijk op de tijden dat het mij uit zou komen deze week kunnen ze niet, dus moet ik volgende week. Ik ben benieuwd of dit zo soepel gaat als ze beweren.

Vandaag dan ook nog maar even pasfoto's laten maken en dan ben ik helemaal klaar om volgende week naar het stadhuis te gaan.
 • Share:

You Might Also Like

3 reacties

 1. Dat je 120 euro per ticket kunt besparen is echt de moeite zeg! Dan zou ik dezelfde keuze maken.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en wij maar denken dat een Nederlands paspoort aanvragen in het buitenland moeilijk was, we komen dezelfde problemen tegen die jullie in Nederland hebben alleen moeten wij de hoofdprijs betalen. IK WENS JULLIE HEEL VEEL VOORPRET. gr. Cisca Servie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb vaker naar Bosnië gevlogen met directe vlucht Eindhoven - Tuzla voor weinig, voor 40 of 50 euro voor een retourtje.
  Check maar bij de rent-a-car of je met Kroatische huurauto naar buitenland (Bosnië) kan gaan zonder extra documenten/ vergunningen/ kosten.
  En heel veel plezier ....
  Gr, dhk40

  BeantwoordenVerwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...