Voorraad eten zo ver mogelijk opmaken

By Groene Glitter - december 07, 2017

Je leest het goed! We gaan proberen om onze voorraad eten op te gaan maken. En dat is best een uitdaging vind ik.

We hebben een enorme voorraad eten. Omdat sommige dingen ook wel eens over datum gaan, besloten we nu eens alles op te gaan maken. In de vriezer hebben we nog wat vlees, vis en vegadingen, in de voorraad vers hebben we nog (zoete) aardappels, veel groente en fruit en aan droogspul staat er nog veel pasta en rijst, een verdwaalde wrap en bulgur. Daarnaast vonden we nog een heleboel kikkererwten en linzen en een boel potjes met gewekte groenten uit de moestuin.

Omdat we uit de voorraad gaan eten, zullen we creatief moeten zijn. Een ding is afgesproken: in principe geven we niets uit, tenzij er voor een gerecht een essentieel ingrediënt mist. Dat mag dan zeker geen hoofdbestanddeel zijn, maar echt iets kleins als boter of een ei.
Ook als groenten of fruit op zijn, mogen we dit bijkopen, want we moeten we gezond eten.

Ik ben heel erg benieuwd wat voor creaties we gaan maken. Voor vanavond wordt het of "Engelse vispastei" met zalm/kabeljauw, puree met bloemkool en aardappel en een groene salade of kikkererwtencurry met rijst en gewokte paksoi.
 • Share:

You Might Also Like

3 reacties

 1. Met mijn 14 vriezer lades is alles opmaken niet de bedoeling, ik hou wel goed bij wat het oudste is.
  Mijn andere voorraadkast ben ik wel aan het ruimen, soms koop je dingen die je eigenlijk nooit koopt en niet zo gauw een toepassing voor hebt.
  Ik haal nu elke week een paar dingen eruit en die moet ik die week gebruiken. Er staan nu kikkererwten en tahin klaar om Hummus mee te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij vinden het belangrijk dat NA de winter de vriezer zo goed als leeg is.
  We hebben 2 grote vriezers en 1 4laden vriezer.
  Juist in de winter kan het zo zijn dat je de deur niet uit kunt door diverse oorzaken en dan is het fijn te putten uit je vriezer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet ook nodig weer eens onze voorraad helemaal opeten. Je schijnt ook recepten te kunnen vinden op ingrediënten.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...