Lekker sporten op de Tacx

By Groene Glitter - november 17, 2017

Vorig jaar kreeg ik van mijn vriend een Tacx. Wij zijn beiden fanatiek racefietsers, maar alleen als het mooi weer is. Zodra het herfst wordt, vind ik het gevaarlijk worden met al die bladeren op de weg. Je hoeft dan maar een keer per ongeluk de verkeerde rem in te drukken en dan lig je op de grond. 


Toch wil ik in de winter ook mijn conditie bijhouden, dus heb ik nu een Tacx. Daar kun je je racefiets opzetten met een ander wiel en dan zet je er een verzwaarder tegenaan en dan kun je gewoon binnen fietsen! Ideaal. 
Sinds afgelopen week staan onze fietsen weer boven op zolder. Heerlijk. Lekker na het werk een uurtje fietsen. 
Nu heb ik op zolder ook een paar gewichten en kettle bells liggen, dus ik kom wel aan mijn beweging. 

Hoe sporten jullie in de winter? 

 • Share:

You Might Also Like

8 reacties

 1. Mijn man heeft ook een taxx maar na 7 uur 's avonds mag die niet meer gebruikt worden. Het hele huis staat er van te schudden en wat een herrie weet zo'n ding te produceren.

  We hebben houten vloeren en dat helpt niet mee. Als je naast hem staat valt het geluid erg mee, maar beneden is het net een klankkast en wordt het geluid enorm versterkt.

  Hij wordt dus binnenkort weer gewoon naar de schuur verbannen met z'n taxx.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O jeetje zeg! Daar hebben wij gelukkig geen last van. Soms zit ik beneden en zit mijn vriend op de Tacx en dan hoor ik hem gelukkig niet. Logisch dat je hem gaat verbannen ;)

   Verwijderen
 2. Ik kan gewoon blijven hardlopen in de winter en daarna doe ik als crosstraining twee keer per week een youtube video!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 2 keer per week naar de sportschool en elke dag een stevige wandeling!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn vrouw heeft ook een racefiets, om te genieten van de omgeving en aan haar conditie te werken. Maar zo'n Tacx... ik zie haar al kijken :P
  Helaas, de racefiets hangt gewoon aan de haak in de schuur. Ze vond het naar haar werk teveel gedoe en kon daar niet douchen, dat is best vervelend.

  We hebben ook gewone fietsen. Ik fiets elke dag wel een paar kilometers en we lopen ook best vaak. Ik ontwijk het openbaar vervoer, de aansluitingen zijn hier niet zo goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat jammer zeg dat er geen gelegenheid is om te douchen. Zou wel fijner zijn, maar logisch dat ze hem dan laat hangen.
   Op de gewone fiets is natuurlijk heerlijk!

   Verwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...