Dineren in een sterrenrestaurant: ervaring & foto's

By Groene Glitter - november 26, 2017

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zo ver. Ik ging samen met mijn schoonmoeder dineren in een sterrenrestaurant. Ik had al een keer eerder in een sterrenrestaurant gegeten, maar niet in deze.

We werden ontvangen met een glas champagne waar bij iedereen een zirkonia in zat, behalve bij een persoon, want daar zat een échte diamant in het glas. Tijdens het eten kwam er een diamantier langs om de stenen op echtheid te controleren. Toevallig had het tafeltje naast ons de echte diamant. Ontzettend leuk voor mw en hij is prachtig!

We kregen ondertussen al een paar amuses, waar ik helaas geen foto's van heb. Om niet teveel in detail te treden over de gels/kruimels/jus zal ik de foto's neerzetten en het hoofdbestanddeel benoemen.
Het was een ontzettend geslaagde en perfecte avond!

Kijk en huiver.

Champagne

Langoustine

Sepia (inktvis)

Tongschar

Hert

Zoute karamel en algen
 • Share:

You Might Also Like

14 reacties

 1. Zelf een aantal keer in een sterrenzaak gegeten maar zelf vind ik de ervaring meer bijzonder dan het eten. Hoe lekker dat ook kan zijn.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was inderdaad ook erg bijzonder! Ik heb genoten.

   Verwijderen
 2. Geef mij maar boerenkool met worst, of rode kool met sudderlapjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geef mij maar een frietje met een veggieburger !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er geweldig en lekker uit maarre..........ik wil niet eten in een restaurant waar je voor de prijs van een gang een hongerig kind in verweggistan een week kunt voeden. Ik ga graag en regelmatig uit eten maar niet voor de bedragen die bij sterrenrestaurants gevraagd worden. En om kunst te zien ga ik naar 'n museum of galerie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan ik me ook iets bij voorstellen. Zelf zou ik het ook niet snel doen, maar ik ben uitgenodigd geweest door mijn schoonmoeder. Laat ik het zo zeggen: dit is niet standaard. Niet jaarlijks en zelfs niet eens per 10 jaar, dus dan mag het vast wel een keer ;)

   Verwijderen
 5. Wat jammer de laatste 3 commentaren op je leuke verslag. Ik heb het met plezier gelezen

  Ik zou heel graag eens in een sterrenrestaurant willen eten, maar het komt er nooit van. Partner hoeft niet zo nodig, die at vroeger vaak in duurdere hotels en bijbehorende restaurants.

  Thuis eet ik ook heerlijk en ga wel regelmatig met dochter lunchen, maar daar gaat het nu niet om, je blogje gaat over jouw ervaring en het is fijn dat jullie ervan genoten hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Lot! Bij mij komt/kwam het er ook niet van, totdat ik werd uitgenodigd. Uit lunchen vind ik heerlijk, maar dat doe ik dam weer nooit!

   Verwijderen
 6. Zou ik met heel veel plezier ook eens willen meemaken. Toch heel bijzonder van je eens lekker te laten verwennen met nieuwe en heerlijke smaken. Boerenkool en worsten zijn ook lekker maar zo'n ervaring in een sterrenrestaurant daar zou ik echt geen neen tegen zeggen.
  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was echt ontzettend bijzonder en gaaf om mee te maken, Bernadette. Het klopte gewoon allemaal precies. En boerenkool met worst sla ik ook absoluut niet af :)

   Verwijderen
 7. Jeetje, het zijn inderdaad bijzondere gerechten... Het lijkt me een bijzondere ervaring!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was erg bijzonder en heel erg intens. Intens lekker en apart :)

   Verwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...