Meevaller qua motorrijtuigenbelasting

By Groene Glitter - oktober 28, 2017

Sinds we een nieuwe auto hebben, moesten we natuurlijk onze oude auto afmelden bij de belastingdienst en onze nieuwe aanmelden. Omdat we aan de hand van het gewicht van de auto hadden gekeken op de website hadden we een kleine inschatting gemaakt van de nieuwe kosten. Volgens onze eigen "berekening" zouden we per kwartaal €12 meer moeten gaan betalen.

Gisteren viel dan eindelijk de enveloppe op de mat. Normaal gesproken word ik altijd een beetje nerveus van die brieven, maar nu maakte ik hem direct open.

Een meevaller! We hoefden in plaats van €12 maar €3 per kwartaal meer te gaan betalen. Dus per jaar is dat maar €12 meer ten opzichte van de oude auto. Dat is nog eens fijn.
De verzekering is €1 per maand gestegen, maar deze auto is dan ook wel veel nieuwer dan degene die we hadden, dus dat is niet zo heel erg.

Alleen in november wordt de verzekering weer lager, omdat we dan weer op 0 schadevrije jaren staan. Hoeveel we dan gaan betalen hebben we nog niet doorgekregen, maar ik ben benieuwd.

  • Share:

You Might Also Like

0 reacties

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...