Goedkope inkopen bij de groente- en fruitboer

By Groene Glitter - oktober 27, 2017

Normaal gesproken ga ik als het mogelijk is op zaterdag naar de markt voor groente- en fruitinkopen. Alleen deze week kunnen wij niet op zaterdag naar de markt, dus ik ben alvast geweest. Wij eten heel graag groenten en ook fruit en wat overblijft verwerken we in smoothies of in sappen.


Toevallig was ik gisteren vroeg klaar met werken en kon ik langs de groenteboer gaan. Het is een die ook bij ons op de markt staat, dus er is altijd wel iets goedkoops te halen! Wij eten nooit uit een blik/pot, altijd vers.
Ik weet niet precies wat wij normaal uitgeven, maar deze week was het extreem. Extreem goedkoop wel te verstaan.
Ik kocht maar liefst 1,5 kg bananen, 1 pak rode bieten, een zakje verse gember, 2 komkommers, 1 bakje sla, 1 bakje aardbeien, 1 doosje kiwi's en 10 mango's en ik was slechts €9,70 kwijt. En dan nog zeggen veel mensen dat gezond eten duur is. Nee, daar geloof ik niet meer in!Sommige mango's zijn al wat zacht. Die ga ik in een bakje in de vriezer doen en als we zin hebben in ijs, dan maak ik er mango'ijs' van. Gewoon in de keukenmachine en klaar is kees. Een goede manier om fruit dat al té zacht is om te eten nog te verwerken en daardoor gooi je veel minder weg. 
 • Share:

You Might Also Like

7 reacties

 1. Dat heb je netjes gedaan! Helaas zit er geen goede groenteboer bij mij in de buurt. Het is bij mij altijd heel snel zacht of beschimmelt en dat vind ik zonde. Dan koop ik het toch maar in de supermarkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel jammer zeg. Zeker als het snel slecht is, dan zou ik het ook liever bij de supermarkt halen.

   Verwijderen
 2. Dat is niet duur zeg! Fijn dat je zo gezond kon eten voor zo'n prettig bedrag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je woont zeker in de buurt van een grote stad dat het zo goedkoop is?
  Dat koop je hier echt niet voor dat geld. Klein dorpje, weinig concurrentie dan weet je het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij wonen in een klein stadje in Zeeland. Er is afgezien van de supermarktrn ook weinig concurrentie, maar ik kan me voorstellen dat er in een dorp helemaal geen concurrentie is. Balen zeg. Haal jij al je groenten en fruit in de supermarkt?

   Verwijderen
  2. Ja dat moet ik wel. De groenteboer hier is ontzettend duur en de markt is klein en ook een stuk duurder als de supermarkt.

   Verwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...