Ouders 30 jaar getrouwd en ons cadeau voor hen

By Groene Glitter - september 09, 2017

Hoera! Mijn ouders zijn vandaag 30 jaar getrouwd! En bij een kroonjaar hoort een cadeau. Maar, niet zomaar een cadeau. Mijn broer en ik hebben namelijk iets ontzettend leuks verzonnen, of ja, dat vinden wij.

We (dat wil zeggen: mijn ouders, broer+vriendin en vriend+ik) verzamelen vanmiddag allemaal bij mijn ouders thuis. Mijn vriend en schoonzus nemen mijn ouders mee op sleeptouw, zodat mijn broer en ik het cadeau van ons vieren rustig kunnen voorbereiden. Ik zal jullie niet langer in spanning houden. Wij gaan namelijk met z'n tweeën ontzettend luxe koken voor ons zessen. Eigenlijk wilden we ze mee uiteten nemen, maar we bedachten dat luxe eten thuis net zo gezellig is en dan hebben we ook nog eens alles zelf in de hand!

Nu is een 30-jarig jubileum natuurlijk niet niks en wilden we groot uitpakken. Helaas heeft mijn vader heel snel last van mijn maag, waardoor we onze 7-gangen uiteindelijk toch maar hebben ingekort naar 3-gangen met een amuse en een kaasplank na. Dat hebben we eigenlijk gedaan omdat 3-gangen ook ontzettend tof is en dat we willen dat onze vader nog langer meegaat dan vandaag ;)

Wat staat er op het menu?

Amuse: mini carpaccio met Parmezaanse kaas en truffelmayo
Voorgerecht: verschillende potsticker dumplings (klinkt niet luxe, maar we gaan ze vullen met gamba's, eendenborst, dat soort dingen :))
Hoofdgerecht: krabbenpootjes en kleine stukjes biefstuk, pommes duchesses, salade en zeekraal en lamsoor
Nagerecht: Iles flottantes
Kaas: kleine kaasplank met vijgenbrood

Achter iedere gang zit een gedachte. De amuse is gedaan omdat mijn moeder erg van carpaccio houdt, maar niet van een hele. Dat vindt ze teveel. Vandaar een kleintje.
Het voorgerecht, tja, wij hebben Chinese roots, dus om het niet te erg te laten overheersen, maar wel terug te laten komen, hebben we voor potsticker dumplings gekozen.
Het hoofdgerecht: wij zijn allemaal gek op krabbenpoten, biefstuk en alle bijgerechten, dus deze was totaal niet moeilijk.
Het nagerecht is gekozen omdat wij vroeger altijd naar Frankrijk op vakantie gingen (en mijn ouders zelfs op huwelijksreis zijn geweest naar Parijs!) en wij dan áltijd, zonder uitzondering iles flottantes kozen als nagerecht. Het hele gezin. Heerlijk.
De kaasplank is omdat mijn ouders, iedere dag, kaas eten. Iedere dag. Nou dan kan een kan een kaasplank niet missen.

We hopen dat ze dit waarderen als cadeau. Wij hebben er in ieder geval zin in.

 • Share:

You Might Also Like

4 reacties

 1. Wat een origineel cadeau, ze gaan het vast leuk en lekker vinden.
  Mijn ouders zijn inmiddels 51 jaar getrouwd. Omdat ze trouwden op 18 en 19 jarige leeftijd kunnen ze nog even door jubileren ;)
  Bij elk kroonjaar vanaf 40 jaar gingen we een weekendje weg wat zij dan helemaal verzorgden eigenlijk een cadeautje voor ons. Wij geven vanaf 40 jaar elke vijf jaar een grote foto van ons als kinderen (mijn broer en ik en onze gezinnen). Op de eerste foto zijn de jongste kinderen nog baby's. De laatste foto hangt in de huiskamer en de twee eerdere op de gang bij hun slaapkamer. Ze vinden dat heel leuk. Voor hun vijftigste bruiloft kregen ze van broer en ons ook een luxe tuintafel met zes stoelen, zelf door hen uitgezocht.
  Voor ze koken zou kunnen (man en ik hebben een horeca opleiding gehad waar we overigens niets meer mee doen) maar ik heb er zelf dan teveel stress van om ervan te genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben heel wat keren iets moeten bedenken, ze zijn 65 jaar getrouwd geweest toen ze beiden binnen half jaar overleden.

  We hebben ook eens een kokkin laten komen, al heel wat jaren geleden toen dat net een beetje in opkomst was. Voor haar was het ook een proef en daardoor ook betaalbaar, nu is het heel erg duur.

  En een kalender met eigen foto's was ook erg leek. Een keer hebben we zelf familiefoto's gemaakt en een reportage van "het making of" we deden het in park, paar toestellen op statief en koffie en taart erbij. Daardoor waren de foto's van het maken ook zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie hebben er in ieder geval veel tijd en aandacht aan besteed! Alleen dat al vind ik een cadeau.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...