Energie - de meter liep op, maar ook weer opgelost.

By Groene Glitter - juli 11, 2017

Ook wij moesten ons energieverbruik doorgeven. Net zoals iedereen in Nederland natuurlijk. Wij hebben ons maandbedrag al veel hoger ingesteld dan we gebruiken, zodat we eigenlijk terug zouden moeten krijgen. Toen we ons gebruik doorgaven, zagen we tot onze schrik dat we helemaal niets zouden terugkrijgen, eerder dat we moesten bijbetalen. Huh?!

Alle alarmbellen gingen af

Zoals je begrijpt, gingen alle alarmbellen af. Ergens, ergens, in huis moest er stroom lekken. Of in ieder geval, een apparaat zou teveel gebruiken. Maar wat.. dat is dan de vraag. En hoe kom je daar achter? 

We hebben ons suf gepiekerd, maar uiteindelijk hebben we een 'oplossing' bedacht om te onderzoeken wat er nou zoveel stroom gebruikt.
Zelf dachten we aan de droger, want die is oud en die gebruiken we nogal vaak. Sinds kort hebben we een droogmolen, dus dit was het perfecte moment om te kijken of het aan de droger zou liggen. 

Om het te testen zouden we een maand de droger totaal niet aanzetten en dus alles buiten drogen (dat kon ook makkelijk met dit weer).

En wat bleek: we hadden meteen beet. De droger was de boosdoener van het hele energie'drama'. 
Eigenlijk hadden we dit ook verwacht, maar we konden het niet hard maken. Nu dus wel! Gelukkig. 

Iedere maand de standen opnemen

Uiteraard.. we hebben van deze fout geleerd. We dachten dat we alles onder controle hadden, maar helaas. Dit bleek niet het geval te zijn.
Vanaf nu nemen we iedere maand de meterstanden op. Zo kunnen we goed in de gaten houden of er ergens stroom lekt of dat we een energievreter hebben en zo zijn we er snel bij.

En zo zie je maar.. al doende leert men! 

 

  • Share:

You Might Also Like

2 reacties

  1. Wat fijn dat je de dader zo snel hebt gevonden. Ik kan me voorstellen dat je wel baalde van die onverwacht hoge kosten.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hadden een hele oude koel-vries combinatie van meer dan 20 jaar oud. Toen we deze hadden vervangen door een nieuwe zeer energiezuinige, belde de energiemaatschappij op om te controleren of onze opgave wel klopte omdat ons elektriciteit gebruik zo fors was gedaald.

    BeantwoordenVerwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...