Grote projecten aan het huis

By Groene Glitter - februari 13, 2018
Ieder jaar willen wij een paar grote projecten in huis aanpakken, om twee redenen. Ten eerste om de kosten te verdelen en ten tweede om niet al onze vrije tijd op te offeren aan klussen/kleine dingen op te knappen. Dit jaar hebben wij een paar projecten die we in ieder geval rond eind oktober willen hebben afgerond.

De zolder 

De zolder heeft op dit moment onze eerste prioriteit. Wij hebben vorig jaar in februari een offerte opgevraagd voor het isoleren van de zolder, maar deze kwam erg boven budget uit. Omdat we toen besloten hebben het niet te laten doen, gaan we het dit jaar zelf doen. De zolder heeft een grote kamer en een soort overloop. In de grote kamer willen we in ieder geval ook de luiken weghalen en daar schuiflades maken. De hele vloer willen we opnieuw leggen en natuurlijk het belangrijkste: de isolatie gaan we aanbrengen. Daarnaast willen we op de overloop (waar de wasmachine en droger staan, maar ook de dakkoffer en 2 kasten) een paar extra bergruimtes creëren. Het is echt een monsterklus, maar met behulp van vrienden/familie hopen we iets sneller klaar te zijn. 

Kunststof kozijnen

Dan nog een zeer kostbare, maar zeker goede, investering. Het hele huis heeft al kunststof kozijnen, behalve onze eigen slaapkamer en de kleine kamer achter. Dit jaar willen we ook in deze kamers kunststof laten zetten, zodat het huis ook weer beter geïsoleerd is. Nu hebben we deze kosten ingeschaald met de teruggave van hypotheekrente, want dan hoeven we er niet zoveel meer bij te leggen (of afhankelijk van de offerte: misschien helemaal niks!). 
Je begrijpt natuurlijk wel dat we deze laten zetten. Dit gaan we niet zelf doen. 

Kleine projecten

Kleine projecten proberen we tussendoor te doen. Zoals bijvoorbeeld een elektrische afzuiging in de badkamer, een nieuwe eettafellamp en Luxaflex voor en achter. 
Dit kunnen we gemakkelijk doen op vrijdagmiddag (dan zijn we beiden vrij) of in de lange weekenden met een feestdag er in. 

Waarschijnlijk vinden we tijdens het klussen altijd nog wel weer een kleinigheid om te doen, maar dat kunnen we dan meteen oppakken. 
Ik vind het spannend om te gaan doen, maar als dit klaar is, dan is - bijna - het hele huis af. 

  • Share:

You Might Also Like

2 reacties

  1. Ik vind het knap dat jullie je huis zo goed bijzorgen. Daar kan ik mij nog wel in verbeteren ben ik bang.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je een beetje handig bent kun je heel veel zelf doen. Het nadeel is dat je er vaak lang mee bezig bent, maar het scheelt veel in de kosten en je hebt de voldoening van het zelf doen. Kozijnen plaatsen is niet zo moeilijk en kunststof lijkt me minder zwaar dan hout. Ik denk dat je dat ook prima zelf kunt doen. Spreek uit ervaring, hier een oud, groot en slecht geïsoleerd huis. Behalve elektra alles zelf gedaan, van boven tot onder en met nieuwe aanbouw erbij. Nu na 13 jaar is het einde in zicht, hoop ik. �� dat is dan wel op avond en op zaterdag naast het werk, vrijwilligerswerk en op oeding van 2 kleine kinderen. Succes! Olga

    BeantwoordenVerwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...