Hoe wij ons altijd aan ons budget houden

By Groene Glitter - januari 13, 2018

Al eerder heb ik hierover geschreven. Wij leven een heel prima/fijn/luxe leven met een strak budget en ver onder onze standaard.

Het geeft ons erg veel rust en ook een financiële tegenvaller (het afgelopen jaar zo'n 6), kunnen we makkelijk opvangen. Wij hoeven geen extreme luxe en we zijn zeker niet materialistisch ingesteld. Gelukkig. We zijn juist flink aan het opruimen om heel wat ongebruikte spullen weg te doen.

Maar.. bekenden vragen altijd: "Hoe houden jullie het vol?"
Eigenlijk heel simpel. Wij hebben ook wel eens een uitspatting van bijvoorbeeld uit eten of een vakantie boeken, maar we bekijken altijd de goedkoopste optie. Via een deal of met een spaarkaart. Dan kijken we of we het het geld waard vinden en zo ja: dan gaan we. Zo nee: dan proberen we het eten zelf thuis na te maken. En we kiezen eerlijk gezegd vaker voor het laatste.
Met vakanties net zo. We wachten tot er een deal is. We boeken nooit zonder korting. Ook houden we een tijdje de prijzen in de gaten, waardoor we bijna altijd de beste prijs hebben.

Met boodschappen kopen we wat we nodig hebben, maar wel aan de hand van een weekmenu. We kijken altijd online weekfolders door voor de aanbiedingen op vlees en groente. Aan de hand van de beste aanbiedingen maken we dan een weekmenu en kopen alles in een keer in, zodat we niet in de verleiding komen om nogmaals naar de supermarkt te hoeven. Rijst/pasta/etc kopen we altijd groot in, kijkend naar de kiloprijs.

Ik moet eerlijk zeggen. We hebben nooit een saai menu, eten gevarieerd en lekker. Zo houden we het makkelijk vol natuurlijk.

Daarnaast laten we de auto nog meer staan dan voorheen, hebben we meer afgelost dan we wilden (hetgeen tot lastenverlaging leidt natuurlijk) en gaan we binnenkort weer beginnen om de moestuin gereed te maken voor een nieuw seizoen.

Ja, dat houden we prima vol en we hebben een fijn/rijk leven!

  • Share:

You Might Also Like

1 reacties

  1. Knap hoor. Bij ons gooien de kinderen of vermoeidheid regelmatig roet in het eten. Dan nieuwe schoenen of een broek is kapot. Pubers hebben altijd honger of dorst. Vakanties in de duurste periode en dan opeens is het dit jaar weer heel veel duurder geworden. Uit eten gaan met twee pubers is ook prijzig zelfs als je kiest voor een restaurant met een redelijke prijs. Maar we doen het zo graag.
    Gelukkig heeft man een topjob en ikzelf mag ook niet klagen. Eigenlijk hebben we geen budgetten maar de lasten heb ik scherp en weet wat er overblijft.
    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...