Doelen voor 2018!

By Groene Glitter - januari 04, 2018

Lieve lezers, natuurlijk allereerst nog een heel gelukkig, gezond en fijn nieuwjaar toegewenst. Hopelijk hebben jullie fijne dagen gehad.

Op zo'n oudjaarsdag ben ik op een of andere manier altijd een beetje emotioneel. Heel gek. Je sluit toch altijd een jaar af en begint om 12 uur weer met een nieuwe pagina in een leeg boek. Helaas moest mijn vriend om 10 seconden voor 12 naar de brandweer, want er waren mensen die hem harder nodig hadden dan ik op dat moment. Jammer, maar ik gun het niemand dat zijn/haar huis af zal branden natuurlijk.

Op oudjaarsdag heb ik eens nagedacht over concrete doelen die ik mezelf/ons wil opleggen voor 2018. En dat is gelukt. Hier komen ze:


 • Nog meer water drinken en nog minder frisdrank in huis halen. We drinken eigenlijk altijd al water, maar als er bezoek komt, wil ik wel frisdrank hebben. Echter gaat dit bijna nooit op en weggooien is zonde, dus drinken we het zelf op. Misschien moet ik voor bezoek pakjes/blikjes kopen, zodat ieder kan pakken wat hij wil, zonder dat wij met het overschot zitten. 
 • Meer bewegen. Ik moet in 2018 iedere doordeweekse avond iets van mezelf doen qua bewegen. Mag alles zijn en hoeft ook niet extreem lang, als ik maar iets doe. Bijvoorbeeld wandelen, fietsen of yoga. Moet lukken! 
 • Minder investeren in loze vriendschappen. Dit dus. Helaas zijn er vriendinnen (waarmee ik echt al sinds de basisschool bevriend ben) die altijd maar willen dat ik naar hun kom, "want ik woon te ver weg". Aangegeven dat ik even ver van hen woon als zij van mij en dat ik het ook leuk vind als zij na 5(!) jaar eens zie hoe ik woon. Nu ben ik er een beetje klaar mee. 
 • Meer tijd voor vrienden hebben! Geen uitleg nodig. 
 • De moestuin iets beter inrichten, zodat we meer opbrengst van hetzelfde oppervlak hebben en dus geen ruimte verspillen. 

Dit zijn onze persoonlijke doelen. Over onze financiële doelen komt nog een apart artikel. Hebben jullie ook doelen gesteld? 

 • Share:

You Might Also Like

2 reacties

 1. Goede doelen, maar ik zou de omgang met vrienden iets anders aankleden. Gewoon een keer gezamenlijk iets afspreken om naar toe te gaan. Gaat misschien wat meer kosten dan kraanwater, maar vriendschappen onderhouden mag wat kosten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij ook een gelukkig 2018 gewenst. Echte doelen heb ik eigenlijk niet. Ik ga door op dezelfde voet!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...