Terugblik op het afgelopen jaar - in vogelvlucht

By Groene Glitter - december 31, 2017

Vandaag is de laatste dag van 2017. Waarschijnlijk met een oliebol in mijn hand en met een glas bubbels proost ik met mijn vriend en vrienden van ons op het nieuwe, splinternieuwe jaar. 2018, wij zijn er klaar voor.


Het afgelopen jaar was mooi, leuk, uniek, spannend, leerzaam maar vooral geweldig. Natuurlijk zitten er ook momenten bij die ik/wij niet leuk vond(en), maar dat mag niet de boventoon voeren.
We werden ook steeds minimalistischer, maar kwamen er wel achter dat dat proces tijd nodig heeft.

Wij begonnen met jaar bij dezelfde vrienden als waar wij dit jaar ook weer zullen afsluiten.
Januari begon meteen met een lekkende cv, maar ik maakte ook het kaartje voor mijn neef zijn bruiloft. In januari had ik ook de keuze tussen twee banen en koos toch voor mijn huidige baan!

In onze vakantie in maart maakten we een heerlijke reis naar/door Zweden. Meteen toen we terugkwamen werd ons neefje geboren. En een week daarna trouwde mijn neef!
Ergens in april kreeg ik ook het nachtelijke telefoontje dat mijn vriend, na een brandweeroefening, in het ziekenhuis werd opgenomen.

In mei hadden we de moestuin alweer voorgezaaid en slaagde ik voor mijn WFT-basis. In dezelfde maand begon ik ook flink met ontspullen en dat heeft tot nu toe fraaie resultaten opgeleverd.

Juni was de maand waarin we naar Guus Meeuwis gingen en waar wij van dichtbij te maken kregen met een terreurdreiging. Gelukkig kregen we er niet al teveel van mee. Verder veel gewerkt, vakantiegeld gekregen en veel bespaard.

Juli was de maand waarin wij veel konden oogsten uit de moestuin, waarin de operatie van mijn peetoom niet goed ging en waarin mijn vriend "gratis" geld kreeg dat uiteindelijk toch voor hem bedoeld was!

En dan.. augustus: we losten eindelijk het flexibel krediet af! En daar zijn we zo ontzettend blij mee.

De maand erna had ik een personeelsuitje van mijn werk en waren mijn ouders 30 jaar getrouwd. Voor de rest niet veel spannends gedaan in september.

Oktober, tja. De vloer was rot, de cv ging kapot en de auto stopte ermee. Een enorm dure maand. Helaas.
Maar er was natuurlijk ook wat leuks: ik werd gevraagd als ceremoniemeester bij vrienden!

Aangekomen bij de een na laatste maand van 2017. Ik kwam per ongeluk bij de huisartsenpost terecht, met mijn schoonmoeder ging ik dineren in een sterrenrestaurant en mijn nieuwe e-reader werd opgestuurd. De vaatwasser ging ook nog eens kapot, maar een nieuwe kregen we cadeau van mijn ouders.

December: we vierden voor het eerst sinterklaas met ons neefje, ik besloot om minder te gaan werken, onze vakantiedagen aanvragen werden goedgekeurd en ik schreef over hoe wij van - bijna - persoonlijk faillissement naar een zeer rijk leven gingen. Van mijn peettante kreeg ik een fijne cadeaubon van een kledingwinkel en we hebben fijne kerstdagen gehad.

Nu is het bijna tijd om 2017 af te sluiten. Vanmiddag ga ik nog met een vriendinnetje (zij woont sinds 4 jaar in Londen) lunchen en vanavond gaan we naar zeer dierbare vrienden. Daar verzorg ik de hapjes (die grotendeels al klaar zijn) en zij zorgen voor oliebollen en drankjes.

Financieel hebben wij het het afgelopen jaar niet slecht gedaan, we hebben alleen onverwacht veel uitgaven gehad. Hoe wij het inkomen/budget volgend jaar gaan verdelen, lees je binnenkort.

Voor nu een hele fijne, mooie, spetterende jaarwisseling toegewenst met alle geluk en gezondheid voor het nieuwe jaar! 2018 》》 bring it on! Wij zijn er klaar voor!

  • Share:

You Might Also Like

1 reacties

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...