Minder gaan werken of niet? Deel 2.

By Groene Glitter - december 01, 2017

Laatst schreef ik er al een blogje over of ik minder zou gaan werken of niet. Het was lang twijfelen, veel gesprekken voeren en compromissen sluiten.

Echter, het is niet geworden waar ik in eerste instantie een optie van had gemaakt, dat was namelijk 32 uur. Doordat mijn vriend ineens in een onzekere positie zit wat betreft werk, dat wil zeggen: zijn werkgever doet constant vaag over een vast contract, heb ik besloten om wel minder te gaan werken, maar wel het aantal uren zodat we ook van 1 salaris nog steeds kunnen rondkomen.
Dit aantal uren moest ik natuurlijk wel bespreken met mijn werkgever, het zou namelijk gaan om 36 uur, dus 4 contracturen minder dan nu..

Eigenlijk was hij meteen enthousiast, in die zin dat ik een gesprek had aangevraagd waarvan hij blijkbaar dacht dat ik mijn contract zou gaan opzeggen. Ik legde hem natuurlijk uit waarom ik graag 36 uur wilde gaan werken en hij vond het goed. Per december werk ik 36 uur in plaats van 40 uur en ik vind het een goed alternatief. Nu heb ik in plaats van een hele dag vrij in ieder geval een middag vrij en als het contract van vriend niet verlengd wordt, kunnen we nog steeds rondkomen.

Het geeft me nu al een fijn gevoel dat ik deze keuze gemaakt heb!

 • Share:

You Might Also Like

5 reacties

 1. Goed overwogen besluit. Zie je wel dat jouw inkomen niet 'extra' is maar gewoon net zo belangrijk in jullie financiele plaatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om een volle dag per twee weken op te nemen. Afhankelijk van je reistijd is het soms de moeite niet waard om voor een halve ochtend te gaan werken of je zou deze uren thuis moeten kunnen maken. Collega's van mij die in zo'n "oude lullen" traject zitten hebben hier voor gekozen. De ene collega voor de eerste optie en de andere voor de laatste. De laatste collega woont dan ook een uur fietsen van ons werk vandaan en dan is het helemaal de moeite niet. Maar ieder zijn keuze, wilde je er alleen even op wijzen.
  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mee eens, dat voelt zoveel anders dan een halve dag per week.

   Verwijderen
 3. Of soms is 4 x 9 uur werken ook een optie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me een slimme keuze. De rust die je hebt over je financien is erg belangrijk!

  BeantwoordenVerwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...