Bruiloft van vrienden: vrijgezellenfeest & cadeau. Hulp nodig!

By Groene Glitter - december 12, 2017

Het is weer eens tijd om jullie hulp in te schakelen. Zoals de meesten wel weten ben ik in juni ceremoniemeester bij een van onze beste vrienden.

We hebben er ontzettend veel zin in, maar lopen tegen twee dingen aan: het vrijgezellenfeest en het cadeau.
Nu begrijp ik zelf ook wel dat het beiden erg persoonlijk is, maar ik dacht misschien kunnen jullie me aan ideeën helpen. Als ik op internet ga zoeken, zie ik door de bomen het bos niet meer namelijk.

Nu is mijn vraag: wat is het leukste idee voor een vrijgezellenfeest dat je ooit hebt gehoord of zelf hebt meegemaakt? Mag goedkoop of duur zijn, er is altijd wel iets aan te passen. En wat is het leukste cadeau dat je zelf hebt gekregen of gegeven voor je/een bruiloft? Of wat zou je zelf graag krijgen of geven?

Alles mag van zeer goedkoop tot erg duur. Ik ben heel erg benieuwd.

 • Share:

You Might Also Like

23 reacties

 1. Een kado van alle daggasten, bijvoorbeeld een fotopuzzel met alle daggasten. Of een Jenga-spel waar alle gasten iets leuks op zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een ontzettend leuk idee. Dat Jenga-spel is ook vreselijk origineel. Bedankje voor je input!

   Verwijderen
 2. Voor mijn zus hadden we thuis een lunch georganiseerd. Goedkoop inkopen gedaan en alle meiden hadden een kleinigheidje bij zich dat hun aan haar deed denken. Daarna gingen we varen (boot via vrienden geregeld) en stappen. Alle aankleding hadden we zelf gemaakt en iedereen vond het super.
  Het ligt heel erg aan de persoon, wat diegene leuk vind!

  Als cadeau is leuk:
  - alle gasten een fles wijn mee met zelfgemaakt etiket (als ze van wijn houden)
  - Alle gasten liedje in laten sturen en een playlist maken (als ze van muziek houden)
  - de kaart van Amsterdam / Nederland / whatever, met daarop de lievelingsplekken van hun gasten

  Hou het zo persoonlijk mogelijk, dan is het al snel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die lunch met een cadeautje dat je aan iemand doet denken is wel erg origineel zeg. Van alle ideeën die er gegeven zijn kan ik echt wel een bundeling maken van leuk cadeau! Persoonlijk is denk ik ook het sleutelwoord. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 3. Ik ben op een bruiloft geweest waar in plaats van het standaard afgezaagde "ABC-tje" een carnavalsgroep was uitgenodigd (tonpraters) die een grappig stuk opvoerden. Het was echt heel grappig en super leuk entertainment, de bruid en bruidegom konden het ook erg waarderen. Ik kan me voorstellen dat het buiten Brabant en Limburg mss minder in de smaak valt, maar een plaatselijke stand-up comedian ofzo lijkt me ook leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een gaaf idee! Zelf kom ik uit Limburg, dus ik ken het wel, maar woon nu in Zeeland, maar daar is het - niet echt - ingeburgerd ;). Maar een stand-up comedian is ook echt een goed idee, dankjewel!

   Verwijderen
 4. Ooit een eer een wijncursus gedaan met in de groep een pas getrouwd stel. Zij hadden van iedereen wijn gekregen, maar dan zonder etiket op de fles.. Het idee was leuk, de uitwerking hilarisch, want bij elke fles was de vraag wat zit er in, smaakt ht en kunnen we het herleiden zodat bij een wijn die goed in de smaak viel deze nagekocht kon worden...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Arie, wat een leuk idee! Zij houden erg van wijn, dus dit is zeker iets om te onthouden. En, was het gelukt :)?

   Verwijderen
  2. ja, het was zeker gelukt... Ok, er zaten wat mindere wijnen bij, maar dat was geen probleem, want van cadeaubonnen hebben ze een azijnvat gekocht voor die wijnen die echt niet in de smaak vielen. Levensgenieters als zij waren wisten ze daar ook wel raad mee *lol* Misschien leuk dus om naast wijnen een wijnalmanak en een azijnvat er naast te geven, eventueel met accesoires zoals een decanteerkaraf etc! Laat je weten wat het geworden is?

   Verwijderen
 5. Het leukste vrijgezellenfeestje voor vrouwen dat ik meemaakte was een dag met een make-over + foto maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooo, wat ontzettend leuk! Deze neem ik ook mee!

   Verwijderen
 6. W.b. vrijgezellenfeestje: Ik heb een keer een 'eet-rondje' gedaan. Bij vriendin 1 het voorgerecht, daarna door naar vriendin 2 voor het hoofdgerecht, enz. Kosten bleven beperkt, het was beregezellig en iedereen betaalde iets mee aan de onkosten. Ik heb ook weleens vrijgezellenfeesten gehad waarbij een bijdrage van 50-100 of zelfs meer per persoon werd gevraagd. Men ging karten, dure auto's rijden, dure fotoshoots, BBQ-en op een landgoed, uit eten, enz. Sorry, maar ik vind dat de gezelligheid niet afhangt van de prijs die eraan gegeven wordt en om die reden heb ik me weleens afgemeld. Ik geef dat geld liever op de bruiloft extra dan voor 1 dagdeel vrijgezellenfeest. Ikzelf houd van subtiel, dus bijv. klein kroontje 'ik ga trouwen', T-shirt 'Laatste dag vrij-gezellig' oid. Geen complete overdadige jurken en in de winkelstraat 10 mannen hun nummer vragen ofzo. Voor mij zou dat geen feest meer zijn, maar wellicht vinden jullie vrienden dat juist geweldig ;)...

  W.b. Vrienden van ons hielden van rood, hadden veel rood. We vroegen mensen om een 'rood cadeautje' mee te nemen. We kochten zelf 2 mooie rode kratten (hebben ze nu nog in gebruik als oud-papierbak) en er zat van alles in. Van waxinelichtjes tot cola, van naturelchips tot hele persoonlijke cadeautjes. Het bleek een schot in de roos :)... Zelf houd ik niet van 'de bruidegom houd van drop, de bruid van chocolade, dus neem iets mee'... En dan vervolgens 2 vuilniszakken vol hetzelfde waardoor er veel overstuur raakt en ze geen chocola/drop meer kunnen zien. Ook blikken zonder etiket heb ik eens gezien, zou ik zelf ook nooit doen. Zoek je fruit, heb je 3 blikken erwten, 1 blik vlees en een blik kattenvoer open, maar nog geen fruit :(... Nee, zou ik zoooo jammer vinden...

  Of bedoel je een cadeau om zelf te geven? Ik heb weleens een groot woonkussen gemaakt van canvas in de kleur van hun inrichting met de tekst erop. Kan ook een door hen veelgebruikte quote zijn. Vaak probeer ik iets te geven van het lijstje of iets waarvan ik zeker weet dat ze het leuk vinden. Recent gaf ik potjes verse thee en een mooi kookboek (e-nummervrij). Ze waren er superblij mee, het was echt heel erg op hen gericht, ze wilden graag e-vrij gaan koken, gezonder gaan leven, enz. :) Het kwam zelfs in het stukje van de brussen nog naar voren, dus dat was leuk...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat eet-rondje is echt een leuk en origineel idee zeg! En fijn dat iedereen dat zijn steentje bijdraagt. Zelf willen we de kosten ook zeer beperkt houden, omdat ze graag geld willen hebben om op huwelijksreis te kunnen gaan (wat ik ook snap ;)). De bruid is totaal niet uitbundig (ja, wel uitbundig, maar niet als het om zulke dingen gaat), dus helemaal verkleed gaan we niet! Een kroontje is dan wel een goed idee!

   De mannen gaan volgens mij ook gewoon wat 'normaals' doen, maar vanuit die kant hoor ik weinig ;)

   Dat cadeau om te geven is ook leuk met die kleur centraal! En dat kookboek is ook top. Heb je daar een link van toevallig?

   Verwijderen
  2. Een kookboek van Smakelijck. Ik gaf het vakantiekookboek, omdat ze al heel wat van de andere delen had en deze was net nieuw en wist ik zeker dat ze nog niet had...

   Verwijderen
 7. vrijgezellenfeest - bonbonworkshop
  cadeau - bon voor het theater

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oooo een bonbonworkshop, wat gaaf. Goed dat ik het gevraagd heb, want ik kom hier zoveel leuke ideeën tegen waar ik in eerste instantie nog helemaal niet aan gedacht had!

   Verwijderen
 8. Zelf heb ik helemaal niets met vrijgezellenfeestjes. De feestjes waar ik moest gaan mozaïeken, intuïtief kleien of zelf spelletjes maken etc, heb ik afgezegd. Ook het weekendje New York geloofde ik wel.
  Zelf ging ik lekker eten met wat goede vrienden en dat betaalde ik toen voor ze. De meeste feestjes hebben flinke prijzen. Wat ik wel heel leuk vond (en wat ook zeker niet gratis was), was een avondje koken bij de kookfabriek. De aanstaande bruid was gek op lekker eten en het viel goed in de smaak.
  Een leuk cadeautje wat we kregen na afloop van een bruiloft was een placemat met foto's van het bruidspaar en alle gasten erop.
  Een leuk cadeau voor het bruidspaar is een goed gevulde envelop. Grappig verpakt in bijvoorbeeld ballonnen, een mooi lijstje, een mooi doosje. Onze vrienden en kennissen hebben alles al omdat ze meestal al jaren samenwonen. Ze geven zelf aan dat ze geld willen hebben. We maken wel altijd een persoonlijk gedicht of verhaal.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je bericht, Nic! We gaan het ook niet te gek doen, want de bruid is niet echt uitbundig (alsin: ze houdt er niet van als ze teveel in het middelpunt staat en is alles behalve zweverig). We willen graag een leuke dag organiseren, omdat ze een zware tijd gehad hebben en ook een dag waar ze zeker van kan genieten. Dat eten is ook een leuk idee!

   Verwijderen
 9. Een leuk persoonlijk kado, was dat elke gast een boodschap zette op een wit tafellaken met watervaste textielstift. Zelf heb ik dit een soort van herhaald toen partner vijftig werd, de vijftig gasten hadden allemaal een gewone herenzakdoek met persoonlijke tekst meegenomen, daar maakten we met touw en knijpers een slinger van...en hij hoeft zijn leven lang geen nieuwe zakdoeken meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een leuk idee! Ik krijg steeds meer nieuwe inzichten en er gaat een wereld voor me open ;) Dat tafellaken is echt top! En die zakdoeken natuurlijk ook!

   Verwijderen
 10. Cadeau: klok. Evt met inscriptie, sommige winkels doen dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Blikken met zelfgemaakte etiketten werd door n nicht zelf gevraagd. Zij hebben het jaar na hun trouwen elke vrijdagavond n blik opengetrokken met de verrassing wat gaan we eten. Dit zorgde ervoor dat ze er elke week weer even bij stil stonden.

  BeantwoordenVerwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...