Financiële tegenslag, verscherpt budget en spaarrekening aanvullen

By Groene Glitter - november 06, 2017

Het is echt alsof bij ons alles kapot gaat dit jaar. Eerst de koelkast, toen de auto, toen een lekkage in de cv-ketel, daarna de vloer, vlak erna ging mijn e-reader kapot en nu is het gasblok van de cv ook nog eens kapot.

Gelukkig hebben we een flinke spaarrekening (gehad..) en konden we alles ineens betalen. Eigenlijk wilden we de spaarrekening verkleinen naar €5000, maar blij dat we dat niet gedaan hebben. Nu hebben we nog maar de helft van dit bedrag, dus we moeten weer flink gaan sparen!

Iedere maand kunnen we royaal sparen gelukkig, maar dat is dus ook wel nodig. De afgelopen tijd hebben we voor de rest gelukkig weinig uitgegeven, dus dat scheelde ook weer.

Vanaf nu ga ik het boodschappenbudget verscherpen naar €40 per week in plaats van €50. Scheelt "maar" €10, maar op de lange termijn is dit toch redelijk wat. Aankomende maand hoeven we in de weekenden bijna niet te koken. We zijn bijna alle weekenden uitgenodigd bij vrienden/familie om te komen eten. Wat natuurlijk ook enorm in de kosten scheelt.

We gaan zien hoe snel we de buffer kunnen aanvullen. Ik gok op 4 tot 5 maanden.


 • Share:

You Might Also Like

8 reacties

 1. Herkenbaar. Wij hebben in het begin van het jaar ook zo'n periode gehad dat alles tegelijk kapot ging of extra onderhoud nodig had.
  Nu weer wat rustiger gelukkig. (even afkloppen...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo vreemd toch? Dat alles tegelijk kapot gaat. De vloer is nog steeds niet opgelost, de rest gelukkig wel!

   Verwijderen
 2. Succes met minderen, het gaat je vast lukken, zet em op :)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga er vanuit dat het zeker gaat lukken! Bedankt!

   Verwijderen
 3. Hier ook gedoe met de (net nieuwe) cv. Gelukkig van de huurbaas.Elke week een ontploffing, aleen nieuw gasblok gehad, een hoogspanningskabel vervangen, een nieuwe printpplaat. Nu aan het onderhandelen over een nieuwe, dit is geen doen. Heb al eens twee weken zonder cv en warm water gezeten.En wat het nou is? Geen monteur(ik heb er al zeven gehad) weet wat er eigenlijk aan de hand is. "We vervangen gewoon elk onderdeel mevrouw, tot we het gevonden hebben". Dat schiet niet op he.
  Sterkte met die buffer...en hoe jammer het ook is, het doel is precies waarvoor je de buffer hebt, calamiteiten oplossen. Dat is gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo, dat is frustrerend zeg! Wauw. Zeker als het nog niet opgelost is, of in ieder geval dat er nog geen oorzaak is.
   En dat klopt ook van de buffer, dus die gaan we weer aanvullen!

   Verwijderen
 4. Je hebt er van die maanden bij, leve de buffer idd. Voor ons is bij anderen eten niet altijd goedkoper dan zelf boodschappen doen. We nemen altijd wat mee. Soms de toetjes en dat loopt voor een grotere groep best op (geen pak vla oid), maar meestal een bloemetje of een doosje bonbons van een lekkere winkel in ons dorp. Een tientje ben je zo kwijt, nu komen wij ook met vier personen met twee tieners.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zouden normaal gesproken ook zeggen dat we iets meenemen, maar we hebben afgesproken dat niet meer te doen. Zo is iedereen blij.

   Verwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...