Bosnië; voor ons een logische keuze

By Groene Glitter - november 21, 2017

Volgend jaar gaan wij naar Bosnië op vakantie. Voor ons een zeer logische keuze. Ik ben er nog nooit geweest, maar mijn vriend is daar via defensie op uitzending geweest.
En nu is het super veilig, dus nu gaan we samen naar de plek waar het toen zo verschrikkelijk was.

We gaan ongeveer een week (ligt een klein beetje aan het feit wanneer er gevlogen wordt) in juni of juli. Ik ben me nu al aan het inlezen over het land, de gebruiken en natuurgebieden.

Het lijkt me erg indrukwekkend. Zeker omdat ik weet dat mijn vriend, ondanks de vredesmissie, vreselijke dingen heeft meegemaakt.

Maar.. ik ben ook op zoek naar tips van jullie. Is een van jullie er toevallig al eens geweest? Wat moeten we echt niet overslaan en wat kunnen we juist overslaan?

 • Share:

You Might Also Like

7 reacties

 1. Wat een bijzondere keuze. Ik ben benieuwd hoe je het gaat ervaren! Vaak zijn de minder toeristische landen zeker de moeite waard om te bezoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben eerlijk gezegd ook heel erg benieuwd. Nu ik me aan het inlezen ben, heb ik er steeds meer zin in. Het ziet er allemaal prachtig uit, hoewel ik ook weet dat er nog duidelijke sporen van de oorlog zullen zijn.

   Verwijderen
 2. Dat lijkt me nog best apart en confronterend ook voor je vriend om daar terug te komen!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat het confronterend zal zijn, weet ik wel zeker. Daarom wil hij het ook. In het kader van traumaverwerking en hij wil zien hoe het er nu uitziet!

   Verwijderen
 3. Bosnie is een groot en mooi land en het maakt natuurlijk uit in welke streek van Bosnie je op vakantie wil gaan.Ik zou zeggen informeer via internet en touristoffice wat de mogelijkheden in die buurt zijn. Een aantal jaar terug is mijn broer ook wezen "kijken" hoe het nu met het gebied was waar hij op missie was geweest en het heeft op hem best wel impact gehad. Ik wens jullie een fijne vakantie toe.Gr. Cisca Servie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! We gaan sowieso naar de plekken waar hij geweest is tijdens zijn uitzending. Sarajevo, Moster, Banja Luka, Jahorina en meer. We gaan sowieso nog informeren. Heeft je broer misschien nog tips?

   Verwijderen
 4. Mijn broer kan geen tips meer geven (ALzheimer). Sarajevo en Mostar zijn ook echte toeristische steden waar ook voor jou genoeg vermaak is. Over deze steden kan je op interne genoeg informatie vinden. Als jr dingen heb uitgekozen kijk dan vlak voor vertrek of het nog van toepassing is want hier op de Balkan wordt nogal een ad-hoc neslissingen genomen Gr. Cisca Servie

  BeantwoordenVerwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...