Als je luxe gewend bent, maar weer een apparaat het begeeft. Toch een positieve kant ontdekt!

By Groene Glitter - november 18, 2017

Ja, het is weer zo ver in huize Groene Glitter. Na alle tegenslagen die we al gehad hebben dit jaar, heeft eergisteren ook onze vaatwasser het begeven. Er is wel nog een monteur geweest, maar die gaf aan dat er echt niets meer aan te doen valt. Jammer!

Nu vind ik een vaatwasser echt een heerlijke luxe. Alles wordt zo mooi schoon en je hoeft hem alleen maar in en uit te ruimen. Maar ja, nu moeten we met de hand afwassen en zal ik eens positief zijn? Het is nog best gezellig ook!
We weten gelukkig dat het maar voor een tijdje is, want mijn ouders hebben aangeboden een nieuwe voor ons te betalen, omdat we al zoveel (financiële) tegenslagen hebben gehad in 2017.

Hardstikke lief natuurlijk, maar we hebben aangegeven dat we hem ook zelf kunnen kopen en dat zij niet voor onze pech hoeven op te draaien. Mijn vader gaf aan dat het hem belastingtechnisch ook wel goed uit zou komen als hij nog wat zou uitgeven dit jaar, dus hebben we het toch maar geaccepteerd.

Binnenkort gaan we eens kijken voor een nieuwe vaatwasser, maar voor nu blijven we voor zolang het duurt samen afwassen!

 • Share:

You Might Also Like

3 reacties

 1. Vorig jaar is de keuken van 4x6 meter verbouwd. Omdat we al wat op leeftijd zijn gekozen voor gemak en een vaatwasser laten plaatsen. Ik heb nu aan beide zijden van de 6 meter een aanrecht en heel veel kasten, dat is fijn.
  Ik had nog nooit een vaatwasser gehad en het valt me eigenlijk best tegen. Nu blijkt ook dat hij eigenlijk aan de verkeerde kant vd keuken staat. Uitruimen en weer in kasten zetten levert paar maal 3-4 meter lopen op, daar had ik geen rekening mee gehouden en erin laten staan en pas indien nodig pakken vind ik niet prettig.
  Ik gebruik hem dus weinig en was ontspannen met de hand af voorlopig, alleen bij extra veel de vaatwasser gemiddeld 2x per 3 weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lief dat je ouders een vaatwasser voor jullie kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben hier een defecte staan. We hebben al meerdere keren hem proberen te repareren (kwestie van foutcodes opzoeken), maar waarschijnlijk is de pomp stuk. Dat kost meer dan een tweedehands afwasmachine, dus daar beginnen we niet aan.

  Ik ben al een tijd aan het kijken voor een tweedehands exemplaar, maar tot nu toe nog geen geluk gehad. Ik hoop er een te vinden voor het Kerstfeest met vrienden. Daarbuiten wassen we altijd af, omdat we met z'n tweeën weinig afwas hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...