Zuinige Sinterklaascadeautjes

By Groene Glitter - oktober 18, 2017

Sinds april dit jaar hebben wij een neefje. Super leuk, gezellig en natuurlijk een goed excuus en om eindelijk Sinterklaas te vieren met mijn schoonfamilie. We hebben een paar jaar geleden afgesproken om met Kerstmis geen cadeautjes te doen (aan beide kanten niet). Iedereen heeft alles al en het gaat uiteindelijk toch om de gezelligheid.

Om de een of andere reden vind ik Sinterklaas echt een leuk feest. Het mysterie en geheimzinnigheid, de gezelligheid en het typische Sinterklaassnoep (jawel, kruidnoten, gevulde speculaas, etc). Ik opperde om met z'n allen (dat wil zeggen schoonfamilie) Sinterklaas te vieren. Voor de volwassenen surprises en voor ons neefje cadeautjes. Wonder boven wonder vond iedereen het een goed plan.

We hebben afgesproken om 1 lootje te trekken. Je maakt een surprise en een gedicht en het cadeautje mag maximaal €15/€20 kosten. Dit om alles binnen de perken te houden. Daarnaast koopt iedereen één cadeautje voor neefje. Dan krijgt hij dus 5 cadeautjes. Ik weet nog van Sinterklaas bij ons thuis "vroeger" dan kregen mijn broer en ik ieder 3 zakken vol met cadeautjes. Super leuk, maar voor een klein kind van - dan - 9 maanden is het wellicht wat overdreven. Hij weet waarschijnlijk niet eens wat er gaande is.

Nu hebben mijn vriend en ik nog een onverwachte bon van bol.com (à €15), we hebben nog een heleboel cadeaubonnen liggen van verschillende winkels en we hebben voor neefje een keer in de opruiming een heleboel dingen gekocht. De 2 cadeautjes die we gaan geven met Sinterklaas waren samen zo'n €6, maar de totale waarde ligt een stuk hoger. En tja.. doet de waarde ertoe of het cadeautje met het idee erachter? Ik denk het laatste.

Dan is er nog het dilemma of we een zwarte piet laten komen. Een collega van me doet in de decemberperiode allerlei typetjes. Ook zwarte piet. Ik vind dit zelf heel erg leuk, maar we twijfelen heel erg of we dit als verrassing doen. Straks valt het niet de smaak. Voor de kosten hoeven we het niet te laten, aangezien zij het voor een zeer klein prijsje doet. We willen het ook niet echt overleggen, want dan is de verrassing weg.
Wat zouden jullie hiermee doen?

 • Share:

You Might Also Like

3 reacties

 1. Ik zou wachten tot je neefje groter is met zwarte piet
  Nu snapt hij dat echt niet en is het misschien lang zo leuk jiet
  Als dat hij een kleuter is

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet doen, stel dat hij er bang voor is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onze zoon zette zijn eerste stapjes om naar zwarte piet toe te gaan. Hij was 14 maanden en totaal niet bang. Dochter werd helemaal panisch van zwarte piet op het kdv. Overigens niet alleen van Piet want ook van Sint moest ze niets hebben. Toen ze ouder waren hebben we Sint en Piet uitgenodigd en toen hebben ze enorm veel pret gehad. Wij doen altijd een gezellige avond rond of op 5 december zelfs nu de kinderen 12 en 18 zijn. Zonder cadeautjes (nou een cadeaubon van opa en oma dan). Ze krijgen met kerst een nieuwe Wii omdat ze daar samen met kunnen doen en de oude op is.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...