Weinig internet gehad - afkicken of een luxe?

By Groene Glitter - oktober 05, 2017

Zo, daar ben ik weer. De afgelopen tijd had ik erg weinig internet, dus kon ik ook geen blogjes typen.
Om eerlijk te zijn vond ik het best luxe om geen internet te hebben. Klinkt gek hè?

Ja, dat kan ik me voorstellen, maar eerder leek ik soms wel een slaaf van mijn eigen telefoon. Constant keek ik op Facebook of Instagram en volgde ik de Twittermeldingen die binnenkwamen. Ieder trilsignaal reageerde ik op mijn telefoon. Vreselijk!
Nu ik zo weinig internet heb gehad, is het ook gebleken dat ik makkelijk (zeer makkelijk zelfs) zonder social media kan. Natuurlijk behoud ik wel mijn accounts, maar ik heb alle 'push'meldingen en signalen uitgezet. Ook zorg ik ervoor dat ik mijn telefoon niet constant op mijn (werk)bureau heb liggen en als ik hem een keer vergeet schiet ik niet direct in paniek. Heerlijk.

Maar, is er dan wel nog nieuws? Jazeker. 
Een tijdje geleden schreef ik erover dat wij aan het nadenken waren over een vakantiehuisje in het buitenland als investering. Na lang wikken en wegen, voor- en nadelen met anderen bespreken en een goed gesprek met onszelf (haha) zien wij er toch vanaf. We houden voor nu ons spaargeld gewoon op de bank en vullen dit aan met ons salaris.

Nog meer nieuws? Zeker wel!
We - oké, vriend - hebben de bomen die in de voortuin stonden verwijderd om zo een begin te maken aan ons nieuwe project: de voortuin. Hier wilden we al heel lang mee beginnen, maar steeds geen tijd/mankracht genoeg. De voortuin wordt nu de focus voor komend voorjaar, dus deze herfst en winter zullen we al veel werk moeten verzetten om alles voor te bereiden.

Verder ben ik nu al aan het bedenken wat ik voor hapjes zal maken voor oud en nieuw. Klinkt ver, maar het is nu al oktober. En daarbij: we houden het voor de eerste keer in vijf jaar in dit huis, dus dan mogen we ook wel eens uitpakken. Als iemand zegt van; dit mag je niet vergeten en dit moet je maken! Laat het maar weten.

Vanaf nu weer gewoon regelmatig blogjes van mijn kant :)

  • Share:

You Might Also Like

2 reacties

  1. Dit is de tijd om vaste planten te planten he! Niet t voorjaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nu je dat huisje in het buitenland niet koopt heb je natuurlijk ook meer geld voor de tuin stel ik me zo voor.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...