Mijn ervaring met Prison Escape Breda

By Groene Glitter - oktober 12, 2017

Afgelopen zaterdag was het zo ver. Mijn vader, moeder, broer, schoonzus, vriend en ik zouden worden opgesloten in de koepel in Breda. Ja, de échte gevangenis. Al maanden lopen we elkaar gek te maken en wie zou er wel ontsnappen en wie niet?!
Van te voren spraken we af om in het cafeetje om de hoek van de gevangenis iets te drinken en onze ontsnappingstechniek te bespreken. Het café stroomde steeds voller met andere gedetineerden. De spanning was om te snijden.

Binnen werd het nog spannender. Van te voren kreeg iedereen een 'gedetineerdennummer' en hiermee werd je opgeroepen. Oei.. nu wordt het echt. Eenmaal door de poort begon het gevangenisregime en moesten alle regels worden opgevolgd. Logisch, toch? Je bent eenmaal gedetineerd.
Gevangenispak aan, mugshot maken en hop, naar binnen. Eenmaal binnen werd je opgesloten in een cel. Met anderen. Die je niet kent. Ai ai.. hoe gaan we ontsnappen? Alles is onzeker. Je vindt wat spullen, maar moet je deze meenemen of laten liggen? Grrr... HOE KOMEN WE HIERUIT?

Naarmate het spel vordert, hoe beter je begrijpt hoe het werkt. Ik ga er natuurlijk niet teveel over zeggen, maar.. HET WAS LETTERLIJK DE BESTE ESCAPE OOIT.

Uiteindelijk, na een zeer lange tijd (ongeveer 5 minuten voor het einde) ontsnapte mijn groepje. ALS EERSTE van iedereen. Wauw. Niet verwacht, met hulp uit onverwachte hoek. Boem, uit de gevangenis. Ons vrije leven kan weer beginnen.

Een ding is zeker. Als je ooit iets gaafs zou willen doen, met een té gekke entourage en met vreselijk goede acteurs: ga de prison escape doen! 


  • Share:

You Might Also Like

1 reacties

  1. Dat. Klinkt echt heel positief. Fijn dat jullie het zo gaaf vonden

    BeantwoordenVerwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...