Ineens een heleboel contant geld

By Groene Glitter - oktober 17, 2017

Normaal gesproken hebben wij zo tussen de €20 & €30 contant in huis. Omdat het makkelijk is en omdat vriend op de kazerne af en toe wat nodig heeft. Echter, ineens hebben we €240 contant.

We hadden nog geld in het potje, ik kreeg geld van een collega (ik had een kraamcadeautje geregeld voor een andere collega), we leverden een oude gasfles in (statiegeld) en we kregen van de sloop nog geld voor onze oude auto. En dat alles zit nu in "het potje".
Mijn idee was om in ieder geval €200 naar de bank te brengen, maar vriend vond dat geen goed idee. Volgens hem konden we het geld in het potje houden, want bij de bank levert het ook niks op. En daar heeft hij zeker een punt.

We merken heel goed dat we contant geld minder makkelijk uitgeven dan met de pin. Voor nu laten we alles in het potje en misschien als er nog wat bij komt dat we het dan gaan afstorten.

Wat zouden jullie doen?

 • Share:

You Might Also Like

10 reacties

 1. Als je contant geld minder makkelijk uit geeft, dan zou ik het geld gaan gebruiken voor de boodschappen. Dan blijft je boodschappengeld gewoon op de bank staan, en koop je van dit bedrag meer boodschappen dan wanneer je, zoals gewoonlijk, pint.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een heel slim idee Anja! Zo hadden wij het inderdaad ook bedacht. Zeker omdat je bij contact geld 'ziet' wat je uitgeeft. Bij pinnen ook, maar dat is op de een of andere manier toch makkelijker voor ons.

   Verwijderen
 2. Voor mij maakt het eigenlijk niets uit waar mijn geld is/staat.
  Ik geef toch niets uit waar ik niet achter sta en denk (bijna) altijd erg goed na aan wat ik uitgeef, zowel boodschappen als andere zaken.

  Misschien voor jullie een goede test hoe het is om wat meer contact in huis te hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We gaat het inderdaad gebruiken als test. Wij geven ook niets uit waar we niet achterstaan, maar op de een of andere manier geven wij bij contact geld nog minder makkelijk iets uit.

   Verwijderen
 3. Ik hoor wel eens dat het verstandig is om wat contant geld in huis te hebben, mocht er een storing komen waardoor je niet meer kunt pinnen. Dus in die zin zou ik het goed bewaren ergens.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook een hele goede reden inderdaad. We houden het gewoon in het potje tot nu toe.

   Verwijderen
 4. Ik denk net als Nicole dat er ooit op een dag een flinke stroomstoring in de pinautomaten voorkomt. Nu zie je soms al dat bepaalde regio's of van een bepaalde bank niet kan pinnen. Het is handig dat je dan extra geld hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar had ik inderdaad nog niet aan gedacht. Bedankt voor het aanbrengen, net zoals Nicole!

   Verwijderen
 5. Ik zou het achter de hand houden, want er zijn zelfs banken waar je moet betalen als je geld wilt storten. Zelf bracht ik altijd kleingeld naar het muntenstort apparaat (Geen idee hoe zon ding heet)bij de ABN, maar daar bleek de laatste keer dat als ik meer dan 50 euro in munten inlever dat ik daar dan 3 euro stortingskosten voor moet betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeetje. Ik dacht dat het 'gratis' was of in ieder geval niet zo'n groot percentage. Hmm.. nee dan houd ik het toch maar thuis :)

   Verwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...