Nu al profijt van de aflossing

By Groene Glitter - augustus 29, 2017

Jawel, mijn vriend gaat éindelijk inzien dat een aflossing niet voor niets is! We hebben laatst het gehele flexibel krediet afgelost (€6000). Het scheelt in totaal €105 per maand. €50 aflossing en €55 rente. Een hele smak geld dus.

We hebben besloten dat we het geld dat we besparen, dus €105, op een aparte rekening zetten en dit automatisch laten overmaken zodra het salaris binnen is, zodat we er geen omkijken naar hebben. Op dit moment is de eerste overboeking geweest en staat er dus een totaal bedrag van €105 op. Het bedrag missen we ook niet, omdat we dit natuurlijk normaal gesproken ook kwijt zouden zijn.

Zodra er €500 of meer op de rekening staat, maken we dit over naar de hypotheek als extra aflossing. Natuurlijk, het gaat niet snel, zeker als je bedenkt dat het 5 maanden duurt, maar.. alle kleine beetjes helpen vinden wij. In een jaar kunnen we dus twee keer extra aflossen. Omdat mijn vriend nu eindelijk gaat inzien dat aflossen een hoop geld bespaart, ben ik blij dat hij nu écht overstag is gegaan.

Omdat we nu op een goede koers zitten qua sparen (we sparen ongeveer 50% van ons inkomen), kunnen we binnenkort wellicht nog een grote aflossing doen. Maar... we hebben waarschijnlijk ook een nieuwe (voor ons nieuwe ;)) auto nodig. Vorige keuring gaven ze al aan dat er waarschijnlijk een nieuwe dit en een nieuwe dat onder moet komen en dat zou bij elkaar €2000 gaan kosten. Vriend heeft al aangegeven dat hij dat niet meer waard is en dat we rustig eens moeten gaan kijken naar een andere auto.
Dagelijks kijken we even op allerhande sites, maar er is nog niets voorbij gekomen waar we naar willen gaan kijken. We wachten het gewoon af en gaan binnenkort eens bij verschillende dealers langs om te kijken wat ze allemaal te bieden hebben.

Wordt vervolgd.

 • Share:

You Might Also Like

9 reacties

 1. Fijn dat het goed helpt... En alle kleine beetjes helpen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slim omdat bedrag meteen apart te zetten nu je het toch niet gewend bent. Zo krijg je een mooi spaarpotje!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad! We zijn erg benieuwd hoe het op de langere termijn zal worden. Dit is slechts het begin :)

   Verwijderen
 3. Ik vind dit soort aflossingen ook zo leuk, juist omdat er zo goed uit blijkt dat alle beetjes helpen. Met die 500 euro gaat je hypotheek ook weer iets omlaag, en als je dat volhoudt, kan je natuurlijk steeds meer aflossen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is onze eerste serieuze aflossing. Maar wel direct een die veel effect heeft. We gaan zien hoe het op de lange termijn zal zijn.

   Verwijderen
 4. Goed nieuws dat jullie het nu beide zien. Zoek op Google ook eens naar het sneeuwbaleffect en pas die strategie toe. Bij elke €500 aflossing op de hypotheek betaal je minder rente die je weer extra kan aflossen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die methode "ken" ik inderdaad van Amerikaanse YouTubers. Het schijnt goed te werken, dus we gaan het meemaken. Ik ben erg benieuwd!

   Verwijderen
 5. Wat een goede manier om je besparingen te investeren in een nieuwe auto.

  BeantwoordenVerwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...