Hoera! Het flexibel krediet is afgelost!

By Groene Glitter - augustus 15, 2017

Een mijlpaal! We hebben gisteren in een keer het flexibel krediet afgelost ter waarde van €6000. Dit had mijn vriend bij de koop van het huis genomen, zodat hij nog wat extra dingen kon doen die niet binnen hypotheek of bouwdepot konden vallen. De rente was overigens 11%! Bizar veel dus en het had onze eerste prioriteit om dit krediet af te lossen.

Afgelopen tijd hadden we een mooie financiële meevaller en we hadden gewoon flink gespaard door zuinig te doen. Hierdoor hebben we gisterenavond het krediet betaald en meteen dicht geboekt. Natuurlijk hebben we dit dan ook weer uit ons mooie Excel-schema gehaald ;)

De kosten die we hiermee besparen zijn ook enorm. Te weten: €105 per maand. Ja, echt. Dat was de aflossing én de rente samen! We zijn zo ontzettend blij hiermee. Nu gaan we doorsparen om dit jaar nog minimaal €6000 op de starterslening af te lossen. Hier sparen we dan natuurlijk ook weer de €105 voor die we besparen op het krediet.

Hopelijk lukt het ons om ook de volgende €6000 af te lossen dit jaar!

 • Share:

You Might Also Like

8 reacties

 1. Gefeliciteerd zeg! Wat heerlijk dat je daarvan af bent denk ik. Zeker gezien die absurd hoge rente.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! We zijn er ook echt heel erg blij mee.

   Verwijderen
 2. Hoe kom je aan 105 euro? 11% van 6000 euro is 660 euro p jaar = 55 euro per mnd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Staat onduidelijk inderdaad. Is de aflossing met rente bij elkaar.

   Verwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...