De knoop is doorgehakt! Fitnessabonnement is opgezegd.

By Groene Glitter - augustus 16, 2017

Al tijden zat ik erover te dubben. Mijn fitnessabonnement. Hoewel ik af en toe naar de sportschool ging, was het toch een te grote opgave om steeds te gaan. Ik doe veel workouts via YouTube en ik wandel/fiets iedere dag een flink stuk. Om mijn spieren te trainen gebruik ik kettlebells en gewichten. Het enige dat ik eigenlijk in de sportschool leuk vond was Zumba.

En dat was ook nog eens gezellig, want dat was natuurlijk een groepsles en dat deed ik met anderen samen. Maar.. voor een paar keer per maand Zumba (lees 2 keer per maand) €25 te betalen vond ik toch een beetje te gek voor woorden. Ik heb het er al vaker over gehad, maar nu is het abonnement echt opgezegd.

Hiermee besparen we €300 per jaar. Toch een zeer flink bedrag om andere dingen van te doen. Wel zwemmen we nog iedere dinsdag, maar dat is sowieso in het budget opgenomen.

Het voelt nu al goed om én te besparen én om niet meer de druk te hebben om naar de sportschool te gaan. Als ik ooit nog een keer naar de sportschool wil, ga ik naar een andere. Degene waar mijn vriend ook zit. Het is wel duurder, maar betere begeleiding, dichterbij huis (zo'n 500 meter) en meer faciliteiten. Maar voor nu blijf ik lekker doen wat ik sowieso al deed om fit te blijven.

Hebben jullie sportschoolabonnement?

 • Share:

You Might Also Like

3 reacties

 1. Kort geleden weer genomen en ik doe de apparaten om spieren beetje te onderhouden. eerst 10 min fietsen, 40 min apparaten en 10 min fietsen. Door slechte botten in voet kan ik niet op loopband en aan groepslessen meedoen. Hoort ook bij de leeftijd -boven 65- maar zo hou ik alles een beetje bij. En elke dag een stukje fietsen op driewieler want door artrose kan ik gewone fiets niet meer in balans houden en vooral op- en afstappen lukt niet meer.
  Dat heb je als je ouder bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Top idee :). Ehm, ik heb nog nooit een abonnement gehad en zal het wel nooit nemen ook, tis echt niks voor mij... Vanaf volgende week 6 km fietsen naar school, heen en terug in de morgen en middag, dus 24 per dag. Met 4 dagen per week en een rondje boodschappen toch 100 per week. Geen sportabonnement nodig en een auto uitgespaard, flink voordelig :P...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, omdat ik het te lastig vind om er naar toe te gaan. Ik ga dagelijks hardlopen en dat is lekker makkelijk. Ik hoef alleen maar onze voordeur uit te lopen. Als ik ergens heen moet rijden zinkt me de moed in de schoenen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...