Guus Meeuwis en terreurdreiging. Wij waren erbij.

By Groene Glitter - juni 11, 2017

Afgelopen vrijdag waren vriend en ik naar het concert van Guus Meeuwis geweest in het Philips stadion. We hadden er lang naar uitgekeken. Om precies te zijn een jaar en 6 dagen..

Maar gelukkig was het vrijdag zo ver! We hadden beiden een vrije dag opgenomen, zodat we al lekker vroeg naar Eindhoven konden gaan. Gelukkig maar, want alle wegen stonden vast!
Eenmaal in het - voor mij vertrouwde- Eindhoven parkeerden we de auto en gingen de stad in.

Heerlijk door de straten gestruind.
We hadden gelezen dat we op tijd bij het stadion moesten zijn, want er zou extra controle en beveiliging zijn.
We aten snel een frietje (in de stad) en begaven ons naar het stadion. Het was al gezellig druk en mensen waren in opperste stemming. Om 18 uur zou het stadion opengaan. We gingen al vroeg naar binnen, want we hadden geen zin om te laat te komen.

Het concert begon mooi op tijd. Echt genoten!
Terwijl het concert bezig was vlogen er constant politiehelikopters en drones over en later kwamen er ook steeds meer beveiligers en agenten binnen. Als je bij een concert bent gaat alles langs je heen, want je gaat geen nieuws lezen.
Nog steeds hadden we niets door en we bleven genieten. Het was zo'n fijne avond die niet mocht stoppen. We wisten dat het tot 22.30 uur zou duren. Rond 22.45 uur vroeg Guus wie er al naar huis wilde. Niemand natuurlijk. Hij hoorde heel toevallig dat het nog niet nodig was en dat we nog even mochten blijven! Achteraf een slimme brug om langer door te spelen. Uiteindelijk mochten we om 23.30 uur het stadion verlaten en was er op straat nog veel commotie.

Gelukkig hebben wij er niet veel van meegekregen en hebben wij heerlijk kunnen genieten.

Daarbij moet ik wel zeggen dat ik blij ben dat de politie zo alert is. Nu was het niets, maar beter een keer teveel ingrijpen dan een keer te weinig.

  • Share:

You Might Also Like

1 reacties

  1. Wat spannend als je dat zo terug leest. Wel heel fijn dat jullie gewoon lekker genoten gebben zeg!

    BeantwoordenVerwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...