Fijne Pasen & 2 meevallers

By Groene Glitter - april 16, 2017

Natuurlijk wil ik beginnen om iedereen een fijne Pasen te wensen. Of je nu naar de kerk of familie gaat, of gewoon helemaal niets doet; voor iedereen fijne dagen gewenst.

En dan de meevallers. Beginnen met de eerste. Ik ben echt opgelucht. Wij hebben namelijk een redelijk oude auto en tot nu toe was er nog niet veel mee aan de hand. Afgelopen week moest hij voor de apk naar de garage en wat blijkt: in Zweden heeft hij zoveel klappen gehad, dat er een paar dingen los en gebroken waren. Afgekeurd dus.
Een berekening van de garage gaf aan dat de kosten rond de €1300 zouden gaan liggen en dan nogmaals de kosten van de apk. Pffff. Maar laten we positief blijven: voor €1300 heb je geen nieuwe auto.
De garage belde op dat we geluk hadden. De totale kosten zouden €680 worden inclusief apk! Wauw. Een pak van mijn hart. Nog veel geld, maar een heel stuk minder!

En dan hadden we nog een meevaller! Onze koelkast was recent kapot gegaan en we gingen ons oriënteren voor een nieuwe. We hadden er een gezien, maar die bleek te duur - voor ons - te zijn. De verkoper had nog wel een iets ouder model (het model van winter 2016, schijnt oud te zijn), voor een fijnere prijs, maar met dezelfde specificaties. Het enige verschil was de kleur. De kleur was namelijk 1 (voor het oog bijna niet zichtbaar) tint lichter. In plaats van €700, mochten wij hem voor €430 meenemen. Ons maximale budget was €500, dus daar zijn we prima binnen gebleven.
Het is echt een mooie, grote, energiezuinige koelkast. Hier gaan we - hopelijk - jaren plezier van hebben!


  • Share:

You Might Also Like

1 reacties

  1. Nog een flinke rekening maar toch heel wat beter dan 1300 euro en 700 euro.
    Fijne Pasen verder!

    BeantwoordenVerwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...