Ons (vriend z'n) bedrijf is up and running! - de beginfase

By Groene Glitter - februari 02, 2017

Samen hebben wij een bedrijf. Naast onze baan. We steken er enorm veel tijd in, maar het is het allemaal waard! Ik doe vooral de marketing-/communicatie en het social mediagedeelte, vriend doet vooral bedrijfs- en locatiebezoeken en daarmee ook het relatiebeheer (klinkt allemaal zo professioneel hè?).

We kwamen op dit idee doordat wij nog helemaal NIETS erover konden vinden op internet. Ik opperde het al een tijdje, maar vriend was - zoals heel vaak - sceptisch. Daarbij kon ik het niet laten om hem een paar lege zoekresultaten te laten zien en ons idee werd geboren.
Over bedrijfsplannen hadden we nog helemaal geen verstand en ook niet over het vinden van eventuele belangstellenden. Op een zondagmiddag zijn we een site gaan maken en een Facebookpagina. Daarna hebben we verschillende bedrijven aangeschreven om te kijken of er eventuele interesse was in een samenwerking.

Wonder boven wonder kregen we een paar reacties terug. Teleurstellende reacties.. Jammer, maar er zijn nog zoveel andere bedrijven. Omdat het zondag was, wisten we dat veel bedrijven maandag pas zouden reageren. Of helemaal niet. Tja, dat hoort erbij.
Op maandag kregen we een mail terug van een bedrijf dat samen wilde werken. Huh, wat? Knijp me, is dit echt?! Je moet je contacten warm houden, dus vriend belde direct op naar het bedrijf en dinsdag zaten we om de tafel om onze plannen te bespreken. Dat dit echt gebeurde vonden we nogal onwerkelijk.
Samen met de inkoper bespraken we onze plannen en ja hoor, hij zag het helemaal zitten! We gaven elkaar de ruimte om te sparren en voilà, in een middag hadden we een concreet plan om aan te bieden aan onze - toekomstige! - klanten!
Dat dit zo snel ging en dat er Überhaupt iemand was die ons plan zag zitten was voor ons echt een bizar iets. Hier hadden wij alleen maar van kunnen dromen. Of niet natuurlijk, want onze plannen waren pas een dag concreet. We gingen meermaals op bezoek bij onze nieuwe zakenpartner en we stelden soms wat plannen bij.

Nu kwam mijn deel om de hoek kijken. De marketing- en communicatie. Het fraaie was dat ik via LinkedIN een paar geïnteresseerden wist te strikken. Zo hebben een filiaal van een grote bank en een bedrijf dat meedoet aan de Dakarrally al interesse getoond.

Vanuit Portugal kwam er uit het niets een bericht of mijn vriend interesse had in een samenwerking. Ja hoor, altijd! Binnen een week ging mijn vriend een paar dagen naar Portugal om de plannen te bespreken en guess what: we hebben sinds dat bezoek nog een zakenpartner erbij! Hij was super enthousiast en zag het helemaal zitten.

Hetgeen we doen? Dat lees je de volgende keer ;)

 • Share:

You Might Also Like

8 reacties

 1. Wat is jullie product?? Ik ben nu wel heel benieuwd! Hele mooie teaser :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou maak je het wel heel spannend!! Maar echt heel tof dat het ineens zo hard gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alles al officieel geregeld? Bij KvK en notaris, zodat je niet onverhoopt en eventueel met je privévermogen ergens aansprakelijk voor bent?
  't Klinkt bijna te mooi om waar te zijn (niet negatief bedoeld hoor).
  Succes met alles. Benieuwd naar je volgende berichtje hierover.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alles is geregeld ;) moest ook wel natuurlijk! We hebben ons - daar - wel veel in moeten verdiepen! Maar het is gelukt!

   Verwijderen
 4. Van groene glitter naar?
  De glans gaat er misschien wel af,succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...