Verwendag

By Groene Glitter - januari 29, 2017

Mijn schoonmoeder en ik gingen gisteren naar Delft. We waren hier beiden nog nooit écht geweest en we wilden een paar dingen gaan doen en bekijken. Dit hadden we al een hele tijd geleden afgesproken, maar steeds moest het om de een of andere reden verzet worden. Gisteren was het dan eindelijk zo ver.

We gingen heel relaxt met de trein op pad. We hadden een vroege trein, zodat we lekker lang in Delft konden rondlopen. De treinkaarten hadden we via een actie dat je het hele weekend gebruik kon maken van de trein voor een bepaalde prijs. Tot onze grote verbazing zagen we ook nog dat we een gratis koffie kregen, dus eenmaal in Delft aangekomen hebben we maar meteen gebruik gemaakt van de bon voor gratis koffie. 


We wilden heel graag naar de Oude en Nieuwe kerk. Eenmaal binnen bij de Nieuwe kerk moesten we een kaartje kopen en deze was dan ook geldig voor de Oude kerk. Later zagen we dat ze mijn kaartje als studententarief onder de 25 hadden gerekend - weer een gelukje dus. Bij aankoop van de tickets kregen we ook nog een bon voor een gratis koffie of thee bij een koffietentje op de route. Leuk! In de kerken keken we onze ogen uit. Zo prachtig. 

Wat is Delft toch een prachtige stad. We struinden de fijne straten door, keken onze ogen uit. Fraaie bruggetjes, mooie steegjes en leuke winkeltjes. We lunchten bij een super leuk koffiehuisje en we aten beiden een heerlijke salade met huisgemaakt brood. 

's Avonds gingen we nog in onze eigen woonplaats uiteten. Dit doen we eigenlijk nooit, maar mijn schoonouders trakteerden op de hele dag. 
In de zomer gaan we nog terug voor een stadswandeling, rondvaart en de Porceleyne Fles. 

 • Share:

You Might Also Like

5 reacties

 1. Leuk! Fijn dat jullie dit doen. 'Is wel eens anders met schoonmoeders ;-) Delft is een prachtige stad!
  Fijne dag, groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja he Thea. Ik heb het echt getroffen. En we gaan zeker terug naar Delft!

   Verwijderen
 2. Op de Markt zijn 3 winkels van Heijnen te vinden, op nr 43 wordt ook geschilderd. Je ziet niet het hele delftsblauw proces maar wel een deel én het is gratis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O wat leuk! Bedankt voor de tip. Dit gaan we zeker onthouden voor ons volgende bezoek!

   Verwijderen
 3. Wat een leuk uitje met je schoonmoeder. Ik kan gelukkig ook goed met de mijne, laatst ook naar een mooie stad geweest, even gewinkeld en lekker geluncht.

  BeantwoordenVerwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...