Vakantieplannen. Zweden!

By Groene Glitter - januari 11, 2017

We hebben de vakantie al een tijdje geboekt. In oktober geloof ik. Eigenlijk wilden we wederom naar Amerika, maar dat zat er budgettechnisch niet in. Of ja, het zou wel kunnen, maar ik zat met onzekerheid op het werk en vriend is ook net begonnen met nieuw werk. We moesten dus kijken naar andere opties. We zijn beiden gek op wintersport (we hebben elkaar ook leren kennen in Oostenrijk!), maar er waren geen goede aanbiedingen vonden wij.

Mexico, Belize en Thailand stonden - en staan - hoog op ons lijstje. Het enige probleem: we hebben maar 11 dagen vakantie in maart. Voor zo'n 'verre' reis vinden we 10 dagen toch echt te weinig. Als we er dan zijn, willen we het ook meteen goed aanpakken en veel bekijken. Deze twee landen stonden vooral om de cultuur en de mogelijkheden om te duiken op ons lijstje. Dit hebben we uiteraard doorgeschoven naar een andere keer, wanneer we langer vakantie hebben.

Een verre reis zat er voor zo'n korte tijd sowieso niet in. Of ja, wij vinden het zonde om voor korte tijd zo lang te vliegen, dus we gingen dichterbij huis kijken. Beiden zijn we gek op Zweden. Voordat we ook maar een keer naar Zweden waren gegaan, hadden we echt zoiets van: dit zou echt een land voor ons kunnen zijn. Een paar jaar geleden de sprong gewaagd en naar Zweden op vakantie geweest. We praten daar letterlijk nog iedere dag over. We waren er toen diep in de winter (29 december t/m 3 januari) en het was vreselijk koud, maar zo mooi. We waren in Stockholm en op 1 januari was letterlijk alles dicht. We gingen met de trein (hadden een onbeperkte treinkaart) naar een buitengebied en keken onze ogen uit. Wow.

Zweden was dus een optie. Eindelijk weer terug naar het fijne Scandinavië. We wilden op de bonnefooi gaan rijden, maar uiteindelijk hebben we toch een reis geboekt voor een hele schappelijke prijs inclusief bootovertocht met hut. We reizen met de auto, boot en weer een stuk met de auto. Naar midden-Zweden. We zitten nog in de tijd van het Noorderlicht, ijsvissen, huskysafari's en skiën.

We hebben er super veel zin in! Zweden, je ziet ons in maart weer! Als iemand leuke tips heeft voor Dalarna, laat maar weten! 

  • Share:

You Might Also Like

2 reacties

  1. Leuk, Zweden staat bij ons op 1 voor de komende zomervakantie...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt mooi! Daar hebben wij het laatst toevallig ook over gehad, naar aanleiding van een mooi programma dat we ergens zagen.

    BeantwoordenVerwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...