Balen! Lekkage en opgekomen laminaat

By Groene Glitter - januari 30, 2017

Balen. Wij balen ontzettend op dit moment. Er is een enorme lekkage op zolder ontstaan bij de cv-ketel. Per toeval kwamen we er achter. We hebben namelijk een klein kamertje waar we eigenlijk niets mee doen, maar soms hebben we iets nodig van wat we daar hebben opgeborgen, zoals verzekeringsmappen (hoe ironisch) of zaken wat betreft het huis. Toevallig hadden we gisteren bedacht dat we alle mappen eens netjes gingen ordenen en ook gingen opruimen wat we niet meer nodig hadden, dus we moesten op de kleine kamer zijn.


Er hing al een tijdje een enorm vreemde lucht, maar we zagen niets, dus het kon zomaar zijn van iets dat we er hadden opgeslagen. Verder dachten we er niet bij na. Totdat we gisteren eens omhoog keken. Het hele plafond nat: een lekkage! Balen, balen, balen. Vriend snelde meteen naar boven om te kijken, waar wij nog meer dramatische zaken aantroffen. Waarschijnlijk was de lekkage pas - echt - een dag of twee aan de gang in deze mate, maar het hele laminaat op zolder is opgekomen en de plinten waren los. Geen gezicht, maar eerst: drogen en de oplossing vinden. 

Gelukkig heeft mijn vriend een vriend die loodgieter is. Eigenlijk wilden we hem niet storen wat betreft werk, want dat is echt tegen onze principes in, maar nood breekt wet, dus we belden hem. Hij moest toevallig bij een verjaardag bij ons in de buurt zijn, dus hij kon wel even komen kijken. 

De mannen waren druk aan het zagen en er gingen allerlei gereedschappen van onder naar boven. Uiteindelijk hebben ze de oorzaak gevonden en toen was het zo opgelost. 
We konden onze vriend niet laten weggaan zonder een enveloppe te geven, want als we een storingsmonteur hadden moeten bellen waren we veel duurder uit geweest. Hij wilde er natuurlijk niets van weten, maar wij vonden dat hij het moest aannemen en uiteindelijk gaf hij toe. 

De verzekeringsmappen die we gingen uitzoeken kwamen nu - helaas - van pas. Meteen gekeken hoe we verzekerd zijn voor lekkages en waterschade en wat blijkt: we hebben deze module in onze verzekering zitten! Direct de verzekeringsman ingelicht dat we schade hebben en vanavond komt er al iemand kijken. 

Wat een rustige zondag moest worden, was uiteindelijk een zeer roerige zondag, maar.. gelukkig waren we er nog redelijk snel bij! Anders was de schade waarschijnlijk veel erger geweest. 

 • Share:

You Might Also Like

2 reacties

 1. Dat is heel vervelend.. Wat betreft de envelop, veel kunnen wij zelf, alleen elektra niet. Wij betalen liever in natura, dus nemen dan degene die heeft geholpen (en zijn vrouw) lekker mee uit eten...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was inderdaad ook ons eerste plan, ware het niet dat deze vriend vrijwel overal allergisch voor is ;) dus nu kan hij het besteden aan wat hij wil.

   Verwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...