Voorbereidingen voor het feest

By Groene Glitter - oktober 22, 2016

Volgende week zaterdag geven mijn vriend en ik een groot feest. We vieren alles (verjaardagen, diploma's, nieuwe jobs) in een keer. Ironisch genoeg zijn we beiden in de lente jarig, maar dat was 'te koud', dus zouden we het naar de zomer schuiven. Toen waren we 3 weken op vakantie, dus dat ging ook niet. Dus nu vieren we het in oktober. Ook koud. We vieren het lekker makkelijk in de achtertuin.

Maar gelukkig hebben we een paar partytenten en genoeg heaters. En veel spullen: bordjes, bekertjes, bestek, alles eigenlijk. En versiering en lampjes, want dat is gezellig.
We nodigen iedereen 's middags uit en we doen met avondeten erbij.

Bij binnenkomst kan iedereen zelfgebakken boterkoek pakken. Natuurlijk hebben we ook nootjes, chips en toastjes.

Als avondeten hebben we:
- Soep - 2 soorten
- Broodjes (bruin en wit)/boter/hummus
- 3 soorten hartige taarten (Lorraine, spinazie/zalm, kip in de hoed. Van allemaal 2 stuks)
- Rauwkost
- Groene salade

Lekker makkelijk en altijd smakelijk. Voor de kinderen die komen hebben we hotdogs, broodjes en versiersels (gebakken uien, ketchup, mosterd, augurk etc). Dat gaat er altijd in als zoete koek.

Nu hebben we een begroting gemaakt en we komen uit inclusief drank (spullen uit de kelderkast - berekenen we niet mee, We hebben nog een heleboel hotdogs in de kelderkast, alsmede een paar flessen wijn) op €100,- voor 35 man. De begroting is gemaakt op basis van de actuele pickup-point prijzen en de prijzen van de collect&go uit België.

Het voordeel is dat je alles in bulk kunt kopen en maken, zoals de hartige taarten en soepen. Daarnaast kopen wij ook altijd veel in België in de supermarkt, waar het goedkoper en lekkerder is. De boterkoek maken we zelf. Geen pakjes of zakjes, gewoon lekker vers. Toastjes niks spectaculairs, gewoon (zelfgemaakte!) tonijn- en eiersalade. Drank: 2 keuzes frisdrank, 2 keuzes sap, ranja (voor de kinderen), bier (pils), witte/rode/rosé wijn en koffie/thee. Bij teveel keuze heb ik altijd het idee dat iedereen wat anders neemt en als 1 iemand bijvoorbeeld sinas drinkt, drinkt iedereen sinas, vandaar 2 keuzes.
O ik moet er trouwens wel bij vermelden dat mijn moeder én schoonmoeder allebei 1 hartige taart maken, dus die kosten zitten er nog niet bij. We maken dus 4 taarten zelf.

Ik vind het echt een prima prijs voor zoveel personen en zeker gezien er 20 man blijven avondeten. Daarnaast komt het ook wel mooi uit dat we nog een paar dingen zelf op voorraad hadden.

De hartige taarten, soepen en boterkoeken ga ik vrijdag al maken. Soep is sowieso lekkerder als het een dag gestaan heeft en de boterkoek kan lekker uitharden. Daarnaast is het ideaal dat we voor hartige taarten hebben gekozen. Al helemaal afgebakken en dan op de avond zelf kunnen ze even in de oven. Ze hoeven natuurlijk ook niet super heet te zijn, lauw (of zelfs koud!) zijn ze ook heerlijk.

Laat het maar gauw vrijdag - en zaterdag! - zijn. Ik heb er heel veel zin in.
 • Share:

You Might Also Like

3 reacties

 1. Leuk vooruitzicht, veel feestpkezier gewenst!en qua budget: dat doen jullie goed. Met drinken erbij zitten wij altijd zo boven de 100 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Binnenkort zal ik de werkelijke kosten online zetten. Na het feest. Dit is natuurlijk een begroting waar nog alles in kan veranderen, maar we proberen het in ieder geval rond deze koers te houden!

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd met alles en dat het maar een paar leuke, gezellige en lekkere dagen mogen worden.
  Trouwens, om in groen te blijven een heerlijke boerenkoolstamppot zou er ook wel in gaan.
  Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...