Nieuwe kozijnen

By Groene Glitter - oktober 04, 2016

Af en toe voeren we kleine besparingen door, maar afgelopen jaar hebben we een hele grote investering gedaan om (uiteindelijk) een grote besparing te verkrijgen.

We hebben namelijk nieuwe kozijnen laten plaatsen. Kunststof (niet helemaal groen..) met dubbel HR++ glas.

De afgelopen jaren hadden we als we op de bank zaten last van koude wind. We kwamen erachter dat dit van de - gedeeltelijk - rotte kozijnen kwam. Hier moesten we niet te lang meer mee wachten, maar we hadden ook niet het geld om het te laten vervangen. Natuurlijk was de isolatie ook erg slecht en hierdoor kwam het in ons huis nooit boven de 16 graden (als de verwarming uitstond). Dit is natuurlijk erg zonde, want zo gaat er erg veel warmte verloren.
Een paar noodoplossingen verder hadden we het geld bij elkaar en hier hebben we dan ook meteen de kozijnen en ramen van besteld.

In de zomer merkten we al een enorm verschil. Het werd veel minder warm binnen en het geluid werd ook goed gedempt. Wat een verademing.
Nu het koeler begint te worden buiten, merken we pas écht hoeveel het scheelt. Het wordt - tot nu toe - niet koeler dan 20 graden in huis en het voelt echt aangenaam. Ook het gedempte geluid is echt heerlijk. Gewoon rustig lezen zonder teveel lawaai.

Ik ben benieuwd hoeveel het scheelt in de winter als we de verwarming aan moeten hebben. Het zou nu een stuk beter geïsoleerd moeten zijn, dus de stookkosten zouden een heel stuk lager moeten zijn. We gaan het zien!

  • Share:

You Might Also Like

0 reacties

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...