Boodschappen in België

By Groene Glitter - oktober 27, 2016

Wij wonen - redelijk - dicht bij de Belgische grens. Minuutje of 15 rijden en we zijn er.
Toen we het - ooit - niet zo breed hadden, waren boodschappen een grote aanslag op ons budget. Zo'n grote aanslag zelfs dat we gingen kijken voor andere mogelijkheden. En zo kwamen we in België terecht. Nu hebben we het natuurlijk hartstikke goed, maar toch gaan we nog steeds graag naar België, want hoe meer we kunnen besparen, hoe beter.

Niet alle supermarkten zijn even goedkoop natuurlijk, maar dat is in Nederland ook niet zo. Wij gaan altijd naar de Colruyt (nee ik heb geen aandelen), omdat ze A-, B- en C-merken hebben. Het fijne is dat de A-merken ook al goedkoper zijn dan in Nederland per hoeveelheid/stuks.

Wij gaan een of twee keer per maand naar België voor de grote boodschappen. Dan kopen we ook direct groot in. Het nadeel is wel dat het direct een gat slaat in je budget, maar aan de andere kant hoef je in Nederland alleen maar een paar kleine dingen te halen (vers).
Vooral sojamelk, roomboter en broodmeel scheelt heel erg veel. Dat slaan we dan ook graag in. Ook heb ik het idee dat tomaten, komkommers en courgettes veel lekkerder zijn uit België. Geen idee waarom, maar het kan natuurlijk placebo zijn.

Na het volgooien van onze kar (en dan gooien we hem echt vol) zijn we ongeveer €50 tot €90 kwijt per keer. Geen probleem, want we doen er heel lang mee en het is vaak het A-merk (soms vind ik dat gewoon lekkerder, bijvoorbeeld bij cornflakes of broodmeel).

Als we gaan, proberen we het zo uit te kienen dat onze tank bijna leeg is. Het scheelt vaak 30 tot 35 cent per liter. Dan scheelt een volle tank dus heel veel centjes en die verrijden wij bij lange na niet. Meestal nemen we ook nog onze stalen jerrycan mee, zodat we dus met een keer tanken anderhalve keer benzine meenemen. Eerst vond ik het heel vreemd om in een jerrycan te tanken, maar toen zagen we het meerdere - vooral Hollanders, haha - doen.

Voor ons werkt deze manier van boodschappen doen heel erg goed. O ja, je kunt bij Colruyt ook een "extra voordeelkaart" aanvragen voor nog meer korting!

  • Share:

You Might Also Like

0 reacties

Effect van sparen - vanuit mijn jeugd

Zelf heb ik vroeger al leren sparen. Van mijn zakgeld (ik denk dat het €5 per maand was of zelfs nog minder) kocht ik nooit iets. Ik wil...