vrijdag 30 september 2016

Augurken uit de tuin

Zo fijn. Een paar zaadjes met veel liefde verzorgen en een paar maanden later heb je er zoveel plezier - en lekkernijen - van. Zo ook met de augurken. Een heleboel augurken konden we afgelopen tijd al oogsten.

Nu houd ik erg van zoetzure augurken, dus daar kon ik wel een paar potjes van maken. Het hele jaar door spaart onze familie potjes (alleen met metalen deksel!), zodat wij die kunnen gebruiken om in te maken.

Vaak maak ik twee potjes met dezelfde 'smaak', dus dezelfde kruiden en dezelfde azijn/water/suiker verhouding. Dit schrijf ik op en als het lekker is, maak ik er de volgende keer gewoon meer van. Toevallig hadden we dit jaar ook venkel in de tuin en deze gaven een lekker kruid. Zonde om weg te gooien, dus deze heb ik gebruikt voor mijn augurken. Daarnaast had ik ook nog wat - deze moeten écht op - knoflookteentjes liggen en mosterdzaad.

Deze keer heb ik de augurken in schijfjes gesneden, in plaats van in partjes. Leek me wel leuk voor de verandering.
De augurken heb ik ingemaakt met inmaakazijn, water (verhouding: 2:1) en suiker. Daarna de kruiden en specerijen erbij en nu staan ze te wachten tot ze klaar zijn (meestal wacht ik 1 of 2 maanden na het inmaken, zodat alle smaken zijn gaan werken). Spannend! Wordt vervolgd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voorraad eten zo ver mogelijk opmaken

Je leest het goed! We gaan proberen om onze voorraad eten op te gaan maken. En dat is best een uitdaging vind ik. We hebben een enorme voo...